Rize'ye 30 Milyon Euro'luk Dev Yatırım - Son Dakika
Güncel

Rize'ye 30 Milyon Euro'luk Dev Yatırım

Rize\'ye 30 Milyon Euro\'luk Dev Yatırım

Türkiye'nin En İyi İlk 5 Projesi Arasına Giren Avrupa Birliği Destekli Proje İle Rize'ye 30 Milyon Euro'luk Dev Yatırım Geliyor.

09.10.2013 16:35  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize'ye kazandırılan 30 milyon Euro'luk dev yatırımı değerlendirdi.

Rize'ye Yapılacak olan 30 milyon Euro'luk dev yatırımdan bahseden Bakırcı; Avrupa birliği IPA mali yardımları kapsamında geliştirilen bu proje kapsamında İçme Suyu olarak; su alma yapıları, arıtma tesisi, ana isale hattı, depolar, şehir şebekesi. Atık su olarak; atık su arıtma tesisleri, deniz deşarjı ve ayrıca yağmur suyu sistemleri ile ilgili öncelikli tüm altyapı problemleri çözüme kavuşturulabilecektir.

Ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu şehir şebeke hattı değişimi ( 250 km ) , 5 adet yeni içme suyu deposu yapılacak. Proje kapsamında şebeke noktaları belirlenerek kayıp kaçak tespiti yapılarak akıllı su yönetimine geçilecek.

2 adet derin deşarj sistemi yapılarak kanalizasyon atıklarıyla ilgili sorunlar tamamı ile giderilecek. Mevcut kanalizasyon hatlarının tamamı değişecek.

Toplam bütçesi 10 milyon Euro'dan - 80 milyon Euro'ya kadar olan projede, bütçenin %85'i Avrupa birliği hibesi, %7'si bakanlık hibesi geri kalan %8'lik kısmını da hibeyi almayı hak kazanan kurumun eş finansmanı olarak kararlaştırılmıştır. Bu Rize'ye alt yapı hizmeti olarak toplamda 30 milyon Euro gibi bir kaynağın aktarılması demektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize'ye 30 Milyon Euro'luk Dev Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement