Rizeena, Coronation Stakes'de Royal Ascot Yarışını Kazandı - Son Dakika
Spor

Rizeena, Coronation Stakes'de Royal Ascot Yarışını Kazandı

Rizeena, Coronation Stakes\'de Royal Ascot Yarışını Kazandı

2014 Royal Ascot yarışlarının dördüncü ve son gününde Rizeena, Grup1 yarışı olan Coronation Stakes’i kazanarak formuna dönüşünü kutladı.

18.07.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Clive Brittain'in bindiği ve Ryan Moore’un jokeyliğini yaptığı Rizeena, Lesstalk in Paris’in ve Euro Charline’in önünde bir çeyrek at boyu farkla birinciliği elde etti.

Geçen sezon Queen Mary ve Moyglare yarışlarını kazanan Rizeena’ya çok ümit bağlanmıştı, ancak Newmarket’de 1.000 Guineas yarışlarında yedincilikte kalması bir parça umutları azalttı. Sonuçta Ascot yarışında zafere ulaşarak bu yarışta en iyi derecesine ulaşmış oldu.

Yarışın başlangıcında Amerikan Hope Rosalind’in jokeyi Kieren Fallon’ı düşürmesi ufak bir dram yaşanmasına sebep oldu. Düşüşten sonra jokey ayağa kalkabildi, ancak yarışa devam edemedi.

Jimmy Fortune’un bindiği J Wonder isimli at liderliğe yerleşene kadar katılan 11 attan hiçbiri koşmak istemedi. Liderin hemen arkasında My Titania ve Rizeena rekabete devam etti. Virajda, yarış tam sprint atmaya elverişliyken, Moore kendini liderliğe yakın bir pozisyonda buldu. Euro Charline ise hayati bir anda sıkıştırıldı ve ileri atılması zorlaştı.

Rizeena’ya diğer tehdit Christophe Soumillon’dan geldi ancak jokey Moore, Rizeena üzerinde kontrolü hemen ele aldı. Lesstalk in Paris ikinciliği, Euro Charline ise üçüncülüğü elde etti.

Günün açılış yarışı olan Albany Stakes yarışında ilk birinciliğini elde eden jokey Andrea Atzeni atı Cursory Glance ile zafere ulaştı. 17 no’lu start box’dan çıkan ve önceden Kempton Maiden yarışını kazanan Cursory Glance başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Victor Espinoza’nın bindiği Amerikalı yarış atı Sunset Glow padokta rakiplerini gölgede bırakmıştı. Favorilerin arasında olan Patience Alexander ve Secret Liaison ise istikrarlı yarıştı.

Son 200 metreye yaklaşırken Patience Alexander, Sunset Glow ile mücadeleye girdi. Arkadan gelen Cursory Glance öndeki ikiliyi geçerek gayet rahat bir şekilde iki at boyu farkla liderliğe yerleşti. Sunset Glow ikinciliği elde ederken, 9-2 oran ile start alan Patience Alexander üçüncülüğü elde etti.

Malabar ise arkadan gelen gruptan sıyrılıp yarışı dördüncülükle bitirerek başarılı atlar arasında yer aldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Rizeena, Coronation Stakes'de Royal Ascot Yarışını Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement