Road Yolu Gibi İlçe Yolu - Son Dakika
Güncel

Road Yolu Gibi İlçe Yolu

Road Yolu Gibi İlçe Yolu

2012 TÜRKİYE MANZARASI.

17.02.2012 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 TÜRKİYE MANZARASI: MERKEZE 15 KİLOMETREDE ÇAMUR ÇİLESİ

Aksaray'a bağlı Armutlu Kasabası ile Konya'nın Emirgazi ilçesini birbirine bağlayan yol, yıllardır bakımsızlık nedeniyle çamur deryasına dönüşmüş durumda. Yaklaşık 7 kilometrelik yolda araçlar güçlükle ilerlerken, bazı araçlar çamura batarak, patinaj çekip yoluna devam etmeye çalışıyor. Birçok kazanın meydana geldiği yolda yıllardır herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterirken, bölgedeki belediye başkanları da durumun gerekli mercilere iletilmelerine rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Aksaray il merkezine 15 km mesafedeki yol görüntüsüyle bir ilçe yolundan çok, Off-road yarışlarındaki yolları anımsatıyor.

Aksaray'a bağlı Armutlu Kasabası ile Konya'nın Emirgazi ilçesini birbirine bağlayan yol il sınırına kaldığı için yıllardır bakımsızlıktan bataklığa dönüştü. Yıllar içerisinde Konya il sınırına kalan yol asfaltlanırken, Aksaray sınırları içerisinde kalan 7 kilometrelik yol kaderine terk edilmiş durumda. Yolun geçtiği Emirgazi ilçesi ile Demirci ve Armutlu Belediye Başkanları Başbakana dahi sorunu iletmelerine rağmen yıllardır kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini söyledi.

"VALİ BİZZAT GELİP YOLU KENDİSİ GÖRSÜN"

Emirgazi Belediye Belediye Başkanı Ali Rıza Koçak, durumu gerekli mercilere iletmelerine rağmen kendilerine bir çözüm bulunmadığını vurgularken, şunları söyledi:

"Daha önce Aksaray Valisine durumu biz arzettik, Demirci Belediye Başkanı, Armutlu Belediye Başkanı olarak. Milletvekillerine, İl Genel Meclisi üyelerine durumu arzettik ancak bu soruna bir çözüm bulunmadı. Aksaray Valisi, İl Genel Meclisi yol komisyonu üyelerini yanına alarak, burası Aksaray'a 15 kilometre. Bir gelsin bizzat görsün. Konya İl Genel Meclisi'ne teşekkür ediyorum. Konya sınırına kadar olan bölüm asfaltlandı. Yalnızca Aksaray tarafına kalan 7 kilometre asfaltlanmadı."

"AK PARTİLİ OLMAMIZA RAĞMEN YOLU YAPTIRAMADIĞIMIZ İÇİN HALK TEPKİ GÖSTERİYOR"

Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us, "Bu yol bizim Demirci'ye bağlı. Bizim çoğumuz nakliyeciyiz. Bizim 200 hanemiz Aksaray'da oturuyor. Ben 13 yıldır belediye başkanıyım, diğer belediye başkanlarıyla birlikte sürekli uğraşıyoruz. Sayın valimize, İl genel meclisine çıktık, yaptıramadık" şeklinde konuşurken, 3 belediyenin de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden seçilmiş olmasına rağmen bu yolu yaptıramamaları nedeniyle halkın zaman zaman tepki gösterdiğini söyledi.

"BAŞBAKANIMIZA YAZI YAZDIM, YETKİLİLERİN İLGİLENMESİNİ İSTİYORUM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar sorunu ilettiğini belirten Armutlu Belediye Başkanı Recep Dağ, söz konusu yoldan taşımalı eğitim yapamadıklarını ve bu nedenle de öğrencilerin kendi evlerinde değil tanıdıklarının okula yakın evlerinde kaldıklarını belirtti. Belediye Başkanı Dağ, "Benim belediye başkanlığında 8. yılım. 8 yıldır bu yol için sözlü ya da yazılı defalarca müracat ettim ama bir türlü netice alamadım. Daha da ileri gittim, Başbakanımıza yazı yazdım. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız, yetkililerin bir an önce ilgilenmesini istiyorum" diye konuştu.

En son 12 Haziran tarihinde bir gencin yolda yaşanan kazada hayatını kaybettiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden yolun bir an önce yapılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Road Yolu Gibi İlçe Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement