Roberto Carlos'tan sporseverlere anlamlı mesaj - - Son Dakika
Spor

Roberto Carlos'tan sporseverlere anlamlı mesaj -

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, sporseverleri şiddetten uzak durmaya çağırarak, "Spor, keyif almak ve sağlık içindir.

28.12.2013 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas spor Teknik Direktörü Roberto Carlos, sporseverleri şiddetten uzak durmaya çağırarak, "Spor, keyif almak ve sağlık içindir. Hiçbir zaman suç veya zulüm sebebi olmamalıdır" dedi.

Sporda şiddet olaylarının azaltılması amacıyla, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivasspor Kulübü iş birliğinde hayata geçirilen "Bilinçli Taraftar Eğitimi ve Taraftar Kartı Projesi" kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Carlos, bu projenin sporda şiddetin azaltılması adına çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Sporda şiddet olaylarının Türkiye'de, Brezilya'da, birçok ülkede görülebildiğine işaret eden Carlos, futbol ve basketbol sahalarında, spor alanlarında çirkin görüntülerin yaşanmamasını diledi.

Birbirine taş atan, sopalarla saldıran kişilere gerekli cezaların verilmesi gerektiğini vurgulayan Carlos, "Emniyet ve devletin bu konuda gerçekten sert kararlar alması ve sert uygulamalar yapması gerekmektedir" dedi.

Carlos, sporun hiçbir zaman suçla ve agresiflikle karıştırılmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Spor, keyif almak ve sağlık içindir. Hiçbir zaman suç veya zulüm sebebi olmamalıdır. Emniyetin uyguladığı bu projeyi destekliyoruz. Çocuklarımız, ailelerimiz, seyircilerimiz sahaya geldiğinde keyif alsın ve hiçbir şekilde suçla karşılaşmasın. Her zaman söylediğim gibi Sivasspor taraftarı, örnek bir taraftar. Sahaya her zaman takımlarını desteklemek için gelmiştir. Umuyoruz diğer bütün takımların taraftarları da Sivasspor taraftarını bu anlamda örnek alır."

- "Bilinçli taraftar, takımına faydalı olabilir"

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ise "Taraftar, kulübün gücü, maddi destekçisi, ekonomik değerlerde en önemli pay sahibi, kulübün kendisi ve güç aldığı en büyük kaynaktır" dedi.

Taraftarsız kulüplerin büyük başarılara imza atmasının mümkün olmadığını belirten Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Kısacası taraftar, bir kulübün her şeyidir ve her şey onlar içindir. Bununla birlikte ancak bilinçli taraftar, takımına faydalı olabilir. Kulüp üzerinde otokontrol sağlar, bilet alır, ürün alır, kamuoyu oluşturur, tezahüratlarıyla takımına destek olur, sonuca etki eder, moral verir. Eğer taraftar yeterince bilinçlenmezse hem kulübüne hem de Türk futboluna çok ciddi zararlar verir. Son dönemde Beşiktaş'ın yaşadığı kötü tezahürat ve saha olaylarını hepimiz yakından takip ettik. Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan bir takımın, taraftarın çıkardığı olaylar nedeniyle hedefinden ne kadar uzaklaştığına hepimiz şahit olduk. Önümüzde iyi ve kötü örnekler mevcut. Bunları çoğaltabiliriz."

Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay da Sivassporlu taraftarların bugüne kadar izlediği tutum ve davranışların hep örnek olduğunu belirtti.

Sporseverleri şiddetten uzak durmaya ve bu tür projelere destek vermeye çağıran Kızılay, "En büyük isteğimiz, güzelce ve zevk alarak maç seyretmektir" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen semineri, Vali Zübeyir Kemelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Sivasspor Kulübünün bazı yöneticileri, emniyet personeli ve taraftarlar takip etti.

Roberto Carlos, seminerin ardından taraftarların formalarını imzaladı. Carlos'a sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, Brezilyalı teknik adam ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Roberto Carlos\'tan sporseverlere anlamlı mesaj -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Roberto Carlos'tan sporseverlere anlamlı mesaj - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement