Roboski'de Yaşamını Yitirenler 11'inci Yılında Mezarı Başında Anıldı. - Son Dakika
Güncel

Roboski'de Yaşamını Yitirenler 11'inci Yılında Mezarı Başında Anıldı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde “Roboski Katliamı” olarak bilinen olayın 11’inci yıl dönümünde, yaşamını yitiren 34 kişi mezarları başında anıldı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu” dedi.

27.12.2022 16:02  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde "Roboski Katliamı" olarak bilinen olayın 11'inci yıl dönümünde, yaşamını yitiren 34 kişi mezarları başında anıldı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 'Karanlık dehlizlerde kalmayacak' sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan ve "Uludere Olayı" ya da "Roboski Katliamı" olarak bilinen olayın 11'inci yıl dönümünde, yaşamını yitiren 34 kişi mezarları başında anıldı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yaşamını yitiren yurttaşların aileleriyle görüştü, anma törenine katıldı.

Levent Gök, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"ERDOĞAN 'KARANLIK DEHLİZLERDE KALMAYACAK' SÖZÜNÜ SİZE VERDİĞİ ZAMAN İŞİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORDU"

"Bir büyük acıyı bugün de yaşamaya devam ediyorsunuz. 11 yıldır beraberiz, her anma töreninde ya da diğer zamanlar geldiğinde hep göz göze geldik, hep ağladık, hep birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Hepiniz umutla bu devletin sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti'nin birer yurttaşı olduğunu bilmesini ve adaletten pay almanızı beklediniz. Israrla adalet gelmedi. Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 'Karanlık dehlizlerde kalmayacak' sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu.

"ÇOK NET OLDUĞU İÇİN ADALET ROBOSKİ'YE GELMİYOR"

Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski'ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT'inden Genel Kurmayına, bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine, şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'e kadar uzan bir karar sürecidir sonunda alınan bir karardır bu."

Roboski\'de Yaşamını Yitirenler 11\'inci Yılında Mezarı Başında Anıldı.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Roboski'de Yaşamını Yitirenler 11'inci Yılında Mezarı Başında Anıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement