Robot Yapma Kiti Moss Hem Eğlenceli, Hem Öğretici - Son Dakika
Teknoloji

Robot Yapma Kiti Moss Hem Eğlenceli, Hem Öğretici

Robot Yapma Kiti Moss Hem Eğlenceli, Hem Öğretici

Moss ile çocuklar robot ve mekanik araçlar üreterek hem geleceğin iş alanlarına hazırlanacaklar, hem de çok eğlenecekler.

10.11.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moss ile çocuklar robot ve mekanik araçlar üreterek hem geleceğin iş alanlarına hazırlanacaklar, hem de çok eğlenecekler.

Çocuklara teknoloji konseptlerini öğretmek ve onları geleceğin iş alanlarına hazırlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ya Makey gibi bir elektronik yapboz almak veya TinkerBot benzeri bir robot üretim kiti vermek olacaktır. Böylece hem mekanik, hem elektronik, hem de programlama mantığını kolayca öğrenebilirler. İşte Moss da bunlar gibi pratik bir robot yapım seti.

Modular Robotics firmasının tasarımı olan "Moss", ABD'de Colorado kökenli firmanın hem çocuklara, hem de yetişkinlere yönelik modüler cihazlar projesi. Birbirine manyetik kürelerle tutturulan, farklı özelliklerdeki küp parçalardan oluşan Moss seti ile tonla farklı şey yapmak mümkün. Ayrıca yaptıklarınızı iOS veya Android platformlarındaki uygulama ile uzaktan da idare edebilirsiniz.

Bir Moss seti hem genel parçalardan, hem de özel işlevli parçalardan oluşuyor. Genel parçalar güç ve veri akışını sağlayan çeşitli renklerde küpler. Özel parçalar ise motorlar, ekseninde dönen, içinde ışık kaynağı olan veya çeşitli sensörler barındıran küplerden oluşuyor. Güç sağlayan küpleri USB kablo ile şarj edebiliyorsunuz. Küpleri birbirine doğru mantık ile bağlayıp arabalar, böcekler, robotlar ve çok çeşit araçlar inşa edilebilir.

Moss'un web sitesindeki ve hazır satılan kitlerin içindeki kullanım klavuzları, basitten başlayarak size parçaların özelliklerini ve nasıl kullanılacağını anlatıyor. Yavaş yavaş tasarımları geliştirerek sonuçta Voltran gibi humanoid bir robot yapmak bile mümkün. Eğer ilgilendiyseniz, firmanın web sitesini gezmenizi öneriyoruz.

Robot kiti almak yerine robotlarla ilgili eğlenceli bir mobil oyun isterseniz Robots Love Icecream'e bir bakabilirsiniz.

The post Robot Yapma Kiti Moss Hem Eğlenceli, Hem Öğretici appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Robot Yapma Kiti Moss Hem Eğlenceli, Hem Öğretici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement