Roche, Kurumsal Sorumluluk Derecesini Zirveye Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Roche, Kurumsal Sorumluluk Derecesini Zirveye Taşıdı

Sağlık Sektörünün Sürdürülebilirlik Lideri Roche'nin yayınladığı, Kurumsal Sorumluluk Raporu'nu GRI, en yüksek seviye olan A+ olarak derecelendirdi.

12.10.2013 12:03  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Sektörünün Sürdürülebilirlik Lideri Roche, 2012 Kurumsal Sorumluluk Raporu'nu yayınladı. Rapor, dünya çapında kabul gören GRI (Global Reporting Initiative – Küresel Raporlama Girişimi) tarafından en yüksek seviye olan "A+" olarak derecelendirildi.

Türkiye'deki ilk Kurumsal Sorumluluk Raporu'nu geçen yıl yayınlayarak iş dünyasına örnek bir model sunan Roche, ikinci Kurumsal Sorumluluk Raporu ile başarısını en yüksek seviyeye taşıdı. Roche'un ilk raporu uluslararası raporlama standardı olan GRI (Global Reporting Initiative – Küresel Raporlama Girişimi) tarafından "B+" olarak derecelendirilirken, yeni Kurumsal Sorumluluk Raporu en yüksek seviye olan "A+" olarak derecelendirildi.

Henüz çözümlenmemiş sağlık sorunları için yüksek kaliteli çözümler yaratmak, üretmek ve pazara sunmak için öncü çalışmalar yürüten ve kendini sürdürülebilir kalkınmaya adayan Roche, bu raporla kurumsal yönetim anlayışı, sürdürülebilirlik hedefleri ve kurumsal sorumluluklarıyla ilgili 2012 yılındaki uygulamalarını ve gelecek hedeflerini şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaştı. Roche'un sürdürülebilirlik anlayışına uygun olarak çok az sayıda basılan raporun websitesi ve mobil uygulaması oluşturuldu.

Kurumsal sorumluluk anlayışımızla da öncüyüz

Roche Türkiye Genel Müdürü (Vekaleten)Lal Örnek Yükeb, Roche'un sağlık sektöründeki öncülüğünü, kurumsal sorumluluk alanında da sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Sürdürülebilirlikte dünya lideri olan Roche'un ilkelerini Türkiye'de yenilikçi uygulamalarla hayata geçiriyoruz. Roche'un sürdürülebilirlik alanındaki liderliği, geliştirdiği öncü uygulamalar ve ulaşmak istediği yüksek hedefler Roche Türkiye olarak bizi de teşvik ediyor. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik çalışmalarımızı, Roche'un global olarak yaygınlaştırdığı ilke ve prensiplerle uyumlu olacak şekilde yerel toplumun gerekliliklerini, ihtiyaç ve beklentilerini gözeterek şekillendiriyoruz. Kendi değerlerinin yanı sıra yerel ihtiyaç ve beklentilere karşı duyarlı olan Roche, kurumsal sorumluluk anlayışı ile Türkiye için değer yaratıyor.

Roche 5 yıldır sürdürülebilirlik lideri

Roche, şirketlerin sürdürülebilirlik per­formansları konusunda dünyanın en önemli re­ferans kaynağı olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) 5 yıldır üst üste sağlık alanında "Süper Sektör Lideri" seçiliyor. Roche'un bu başarısı, tüm paydaşlarına fayda sağlayacak şekilde iş yapmaya yönelik çabasını sürekli koruduğunu ortaya koyuyor. DJSI'ın yaptığı değerlendirmede, Roche'un tıp alanında yeniliğe ve kişiye özel tedavi yaklaşımına odaklanması, tedarik zinciri yönetimi, paydaş ve müşteri ilişkileri yönetimi, sağlık bakımından etkinliği ele alan ve sağlık sonuçlarını iyileştiren stratejisi, geleceğin liderlerini yetiştirmeyi ve insan haklarına ve çevreye saygıyı konu alan Roche programları öne çıkıyor. Roche'un sürdürülebilirlik konusundaki üstünlüğünün temelinde güçlü Ar-Ge yatırımları da bulunuyor. 100 yılı aşkın süredir büyük bir kararlılıkla Ar-Ge çalışmalarını sürdüren ve bu alanda dünya lideri olan Roche, 2012 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8 milyar İsviçre Frangı yatırım yaptı.

ROCHE TÜRKİYE'NİN ÖRNEK UYGULAMALARI

Kadın çalışan ve yönetici oranı artıyor

Roche, 2014 yılına ait stratejik hedefleri doğrultusunda önemli pozisyonlardaki kadın liderlerin sayısını en az yüzde 50 oranında artırmayı kararlaştırdı. Roche Türkiye bu hedef kapsamındaki en başarı ülkelerden biri konumunda bulunuyor. Roche Türkiye'de çalışanların yüzde 38'i, yöneticilerin yüzde 50'si kadınlardan oluşuyor. Üst düzey yönetimde ise bu oran yüzde 58'e çıkıyor.

Roche Türkiye, yurt dışı çalışma olanakları, koçluk programı, çalışan gelişimini ve bağlılığını artıran eğitimler, sosyal kulüpler, iş sağlığı ve güvenliği programı gibi İK uygulamalarıyla da çalışma ortamını sürekli olarak iyileştiriyor.

Toplam enerji tüketimi yüzde 32 azaltıldı

Kaynakların verimli kullanımı için güçlü adımlar atan Roche Türkiye, 2012 yılındaki toplam enerji tüketimini, 2009 yılına kıyasla yüzde 32 oranında azalttı. Kişi başına enerji tüketimi ise aynı döneme oranla yüzde 25, bina kaynaklı enerji tüketimi ise yüzde 20 azaldı. Su tüketiminde ise 2009 yılına göre yüzde 53 oranında azalma sağlandı.

Karbon ayak izini hızla azaltıyor

Roche Türkiye karbon ayak izini azaltmak için çok yaratıcı projeleri hayata geçiriyor. Mobil Çalışma Kültürü projesi kapsamında 2008 yılından bu yana bölge ofis ve depolarının kapatılması, e-sipariş modülü, yurtiçi ve yurtdışı video konferans sistemlerinin iletişim kanalı haline getirilmesi, elektronik faks uygulaması, merkez çalışanların diz üstü bilgisayarlarla çalışması, saha ekibinin tablet PC ile çalışmaya başlaması gibi örneklerle çevresel etkiyi önemli ölçüde azalttı. Video konferans kullanımı ile 2012 yılında 1.680 Gj enerji tüketimi ve 120 ton salımın önüne geçildi. Sera gazı emisyonunu 2009'a göre yüzde 40 azaltan ve 2012 yılı Sera Gazı Emisyon Raporu ile ISO 14064-1:2006 sertifikasını yenileyen Roche Türkiye, toplam 29 bin 600 ağaçlık üç orman alanını da doğaya kazandırdı.

Roche Türkiye, Türkiye'de "Yeşi Ofis" ünvanını alan ilk ilaç şirketi oldu. WWF Türkiye ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda önemli ölçüde enerji, kağıt ve su tasarrufu sağlandı, atık miktarı ve emisyonlar azaltıldı. Roche Türkiye Çevre Kulübü ise doğayı koruma faaliyetleri yürütüyor.

Toplumsal Katkı

Roche Türkiye yürüttüğü toplumsal yatırım projeleriyle de sürdürülebilir değer yaratıyor. Her yıl Tıp Bayramı'nda UNICEF'in çocuk gelişimi kampanyalarına verilen katkı, tüm dünyada Roche çalışanlarının ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak için gerçekleştirdiği "Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi, "Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık" kampanyası da Roche Türkiye'nin başarılı projeleri arasında yer alıyor. Roche çalışanlarının gönüllü katıldığı "Yaşam Takımı" ise toplumun ihtiyaçlarına destek olmak için gönüllülük projelerini hayata geçiriyor. .

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Roche, Kurumsal Sorumluluk Derecesini Zirveye Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement