"Rock'n Dark"In İlk Bölge Finali Ankara Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Rock'n Dark"In İlk Bölge Finali Ankara Yapıldı

"Rock'n Dark 5" kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilecek bölge finallerinin ilki 27 Ocak Cuma gecesi Jolly Joker Ankara'da yapıldı "Rock'n Dark 5" kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilecek bölge finallerinin ilki 27 Ocak Cuma gecesi Jolly...

28.01.2012 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Rock'n Dark 5" kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilecek bölge finallerinin ilki 27 Ocak Cuma gecesi Jolly Joker Ankara'da yapıldı "Rock'n Dark 5" kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilecek bölge finallerinin ilki 27 Ocak Cuma gecesi Jolly Joker Ankara'da yapıldı. Amatör grupların performansları sonrasında "rock müziğin yükselen sesi" Model sahne aldı.

Gece Production organizasyonu ile Efes Dark tarafından düzenlenen "Rock'n Dark Müzik Yarışması 5", genç müzisyenlere yeteneklerini keşfetme ve müzik dünyasında yer edinme olanağı sunuyor. 27 Ocak Cuma gecesi Jolly Joker Ankara'da gerçekleştirilen bölge finalinde bir önceki yılın Rock'n Dark birincisi Sade (grup) ve rock müziğinin sevilen sesi Model sahne aldı.

-Ankara BÖLGE FİNALİSTİ "KLİŞE"-

"Rock'n Dark 5"in ilk durağı olan Ankara'da yarışan gruplardan Klişe, Ankara bölge finalisti oldu. Bölge finallerinde sahnede canlı performanslarını sergileyecek gruplar arasından jüri ve halk oylaması sonucunda bölge birincileri seçilecek ve birinciler yarı finalde ilk üçe girmek için yarışacaklar. Mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek finalde de "Rock'n Dark 5"in birincisi belirlenecek.

Amatör rock gruplarının performanslarını Müzik Yapımcısı Selim Serezli, Müzik Prodüktörü Haluk Kurosman, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan, Rock FM Yayın Direktörü Metehan Mert Çakır, Hürriyet Gazetesi Müzik Yazarı Barış Akpolat, Menajer Can Sertoğlu, Gece Yolcuları'nın Solisti Edis İlhan, Müzisyen ve Yazar Melis Danişmend değerlendiriyor.

-DERECEYE GİREN GRUPLARIN ÖDÜLLERİ-

Yarışmada birinci seçilen grubun şarkısı "dijital single" olarak piyasaya çıkacak ve şarkının video klibi de çekilerek Dream TV'de yayınlanacak. İkincilik ödülünü alan grup, uluslararası bir müzik festivalini izleme fırsatını yakalarken, üçüncü seçilen grup da kendi şehrinde bir yıllık prova stüdyosu kullanımı hakkı elde edecek.

-"ROCK'N DARK MÜZİK YARIŞMASI 5" ETKİNLİK TAKVİMİ-

/**

27.01.2012 Ankara Bölge Finali J.J. Ankara

24.02.2012 Eskişehir Bölge Finali Hayal Kahvesi

03.03.2012 İstanbul Bölge Finali Garaj İstanbul

17.03.2012 Adana Bölge Finali Seyhan Otel-Adres Bar

24.03.2012 Antalya Bölge Finali Dedeman Otel

06.04.2012 İzmir Bölge Finali İzmir Arena

04.04.2012 Bursa Bölge Finali Bursa Suare

27.04.2012 Konya Finali Rixos Otel

Mayıs 2012 Büyük Final-İstanbul

**/

-"ROCK'N DARK" 4 YILI GERİDE BIRAKTI-

"Rock'n Dark"ta bugüne kadar 45 ünlü, 108 yarışmacı grup sahne aldı. 4 yılda 44 bin 850 km yol yapan "Rock'n Dark" kapsamında toplam 11 şehirde 41 konser gerçekleştirildi. Konserlere katılan 20 binden fazla müziksever keyifli saatler geçirdi.

Katılımın her yıl arttığı yarışmada bugüne kadar Samsun'dan Adelaide (2007), Çanakkale'den Batı Yakası (2008), Antalya'dan Gizli Özne (2009) ve Ankara'dan Sade (2010) isimli gruplar Türkiye birinciliğini kazandılar. Profesyonel kariyerlerinin ilk adımlarını bu sayesinde atan gruplar; albüm, dijital single, video klip sahibi oldu. Ayrıca birinciler Türkiye'de ve yurt dışında önemli festivallerde sahne alma fırsatı yakaladı. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan gruplar ise prova stüdyosu kullanımı ve enstrüman seti gibi ödüllerle müziklerini geliştirmek için kendilerini cesaretlendirecek olanak kavuştu.

Rock'n Dark Müzik Yarışması organizasyonlarında bugüne kadar mor ve ötesi, Kargo, Nev, Ogün Sanlısoy, Anima, Yüksek Sadakat, Moğollar, Gece Yolcuları, Gripin, Manga, Hayko Cepkin, Seksendört ve Emre Aydın sahne aldı. Ayrıca New Model Army ile Anneke van Giersbergen de önceki yıllarda "Rock'n Dark Müzik Yarışması" finallerinde sahne aldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Rock'n Dark'In İlk Bölge Finali Ankara Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement