"Roj Tv, Nuçe Tv ve Mmc" Kapanıyor - Son Dakika
Güncel

"Roj Tv, Nuçe Tv ve Mmc" Kapanıyor

"Roj Tv, Nuçe Tv ve Mmc" Kapanıyor

Nuçe TV ve MMC'nin bağlı olduğu Mezopotamya yayıncılık ile Roj TV şirketleri tüm yayınlarını durdurma kararı aldı Nuçe TV ve MMC'nin bağlı olduğu Mezopotamya yayıncılık ile Roj TV şirketleri tüm yayınlarını durdurma kararı aldı.

19.08.2013 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nuçe TV ve MMC'nin bağlı olduğu Mezopotamya yayıncılık ile Roj TV şirketleri tüm yayınlarını durdurma kararı aldı Nuçe TV ve MMC'nin bağlı olduğu Mezopotamya yayıncılık ile Roj TV şirketleri tüm yayınlarını durdurma kararı aldı. Para cezası ve lisans iptali ile tüm ticari olanaklarının "felce uğradığını" söyleyen şirketin Genel Müdürü İmdat Yılmaz, "Bugün şirketimizin iflasını bildirerek zorunlu olarak tüm yayınlarımızı durdurma kararı verdik. Nuçe TV ve MMC yayınları bu gece saat 24.00 itibariyle sona erecektir" dedi.

ANF'ye göre, Merkezi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Mezopotamya yayıncılık şirketi ile Roj TV, iflas bildiriminde bulundu. Şirketler, mahkemenin televizyon yayınları ile ilgili vermiş olduğu lisans iptali ve 10 milyon Danimarka kronu para cezası sonucu ticari işlemlerini sürdüremez duruma geldiklerini kaydetti.

İflasla birlikte şirketler, başta Nuçe TV ile müzik kanalı MMC olmak üzere tüm yayınlarını bu akşam saat 24.00 itibariyle durdurma kararı verdi.

Kararla ilgili açıklama "Mezopotamya Broadcasting" Genel Müdürü İmdat Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz, basına gönderdiği yazılı açıklamada, Kopenhag şehir mahkemesinin Mezopotamya ile Roj TV şirketlerine verdiği ikişer buçuk milyon kronluk para cezalarının üst mahkeme tarafından Danimarka tarihinde bir ilk olan astronomik düzeydeki 5'er milyon kron cezaya yükseltildiğine dikkat çekti.

Yılmaz, buna karşın Yüksek Mahkeme'ye itirazda bulunduklarını ancak kararı veren mahkemenin Yüksek Mahkeme kararını beklemeden para cezasının ödenmesi gibi haksız bir karara imza attığını savundu.

Mahkemenin verdiği ağır para cezası ve lisans iptali sonucu şirketlerinin ticari faaliyetlerinin durma noktasına geldiğinin kaydedildiği açıklamada, bankaların da 10 milyon kron ödemeleri için anlayışlı davranmaması sonucu iflas kararı alındığı ifade edildi. Şirketin, iflas için bugün bildirimde bulunduğunu açıkladı.

İmdat Yılmaz, para cezası ve lisans iptalinin yanında çeşitli özel şirketler üzerinden gelişen baskılar sonucu böyle bir karara gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

-"TERÖR ADI ALTINDA AĞIR SUÇLAMA İLE DAVA AÇILDI"-

Yayın hayatlarına başladıkları 1999'dan itibaren, siyasi nedenlerden ötürü bin bir baskıya maruz kaldıklarının altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bugünkü kararımıza götüren gelişmeler tamamen siyasi nedenlerden ötürü geliştirilen baskılardır. Türkiye ve ABD Roj TV ve daha sonra da Nuçe TV ile diğer yayınlarımızın kapatılması için Danimarka üzerinde baskı kurdular. Doğrudan kapatma olmayınca "farklı yöntemlere başvurmaları' yönünde baskılar devam ettirildi. Bunun sonucu olarak davalar açıldı. 2010 yılında hesaplarımız kapatıldı. Bu "farklı' dedikleri yöntemlerden biriydi. Mahkeme yolu ile bunu boşa çıkardık. Ancak hemen arkasından "terör' adı altında ağır suçlama ile dava açıldı. Bu suçlama birçok ticari şirketin bizimle çalışmaktan çekinmesine, ilişkilerini kesmelerine yol açtı. Kopenhag mahkemesinin de Danimarka basın tarihinde en büyük cezayı kesmesi, yine bir ilke daha imza atarak lisans iptaline gitmesi ticari kuruluş olarak artık işlemez duruma gelmemize neden oldu. Sonuç itibariyle siyasi karara hukuki kılıf uydurulduğu bir süreç işletildi." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Roj Tv, Nuçe Tv ve Mmc' Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement