Rojava'ya Destek Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Rojava'ya Destek Kampanyası

Rojava\'ya Destek Kampanyası

Bağlar Belediyesi'nde, kurşun seslerinin dur durak bilmediği Rojava için yardım kampanyası başlatıldı.

16.07.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağlar Belediyesi, Rojava'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin insansızlaştırma politikası kapsamında uyguladığı katliamlar karşısında direnen Kürt halkı için yardım kampanyası başlatıldı. 'Soframızı Rojava Halkıyla Paylaşıyoruz' isminde başlatılan kampanyaya ilişkin Bağlar Belediyesi başkanlık katında basın açıklaması düzenlendi.

Yapılan basın açıklamaya Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ile başkan yardımcıları Murat Satıcı ve Derya Tamriş katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı Eşref Güler, Rojava'da Kürt halkına yönelik kirli bir savaşın verildiğini belirterek, "Emperyalist güçler ve Türkiye, Kürtleri bastırmak için, Kürtlerin kazanımlarını yok etmek için Kürtlere yönelik var gücüyle ve çok çirkin bir biçimde ahlaksız bir savaş sürdürülüyor" dedi.

Dünyanın her yerinde yasaklanan kimyasalın Rojava'da Kürt topraklarına atıldığını hatırlatan Güler, Diyarbakır halkına bir çağrıda bulunarak, "Gelin soframızı Rojava halkıyla paylaşalım. Oradaki kardeşlerimiz zor durumda. Herkesi gönlünden ne koparırsa katkı sunmaya davet ediyoruz. İnsanlarımız elinden ne geliyorsa paketlerini alıp Sümer Park Yaşam Alanına veya belediyemizin ek hizmet binasına bırakabilirler. İnsanım diyen herkesi Rojava'ya destek sunmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye eş başkanları olarak ayın 18'inde Kobani'ye doğru yürüyüş gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Güler konuşmasına şöyle devam etti: "Bu saatten sonra hiçbir güç bu halkı durdurmayacaktır. Kuzey halkı Kobani'ye burcunu ödemeye gidecek. Bunun bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız. AKP hükümeti ya bu çeteleri durduracak ya da Kürt halkı sınırdaki telleri aşıp Kobaniye ulaşacaktır."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Rojava'ya Destek Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement