Rojin "Bağımsız Kürdistan Kurulmalı" Dedi, Kürtleri Avatar'a Benzetti - Son Dakika
Magazin

Rojin "Bağımsız Kürdistan Kurulmalı" Dedi, Kürtleri Avatar'a Benzetti

Kürtçe müziğin ünlü isimlerinden Rojin, bağımsız Kürdistan'ın kurulması gerektiğini söyledi, Kürtleri Avatarlar'a benzetti.

31.01.2016 13:08  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Rojin, Ezidi kızların rehabilite edilmesi amacıyla, "Yeni Yaşam" adı altında Duhok'taki bir kampta proje uygulamasına başladığını ve kadın derneklerinin kendilerine destek vermediğini söyledi. Rojin, " James Cameron'un Avatar filminde hep duadan ve tanrıdan medet umanlar var. Kürtler'i de Avatarlar'a benzetiyorum. Avatar kazanarak bu işi başaracaktır… Buna inanıyorum…"

"İLKOKULDA İKİ MUSTAFA TANIDIM"

5 yaşında ilkokula başladığında "iki Mustafa tanıdığını" söyleyen Rojin, "Biri Mele Mustafa Barzani diğeri ise, Mustafa Kemal Atatürk. Birinin fotoğrafı yerin 7 kat altına saklanırken, diğerininki ise en tepeye asılırdı." dedi.

"KÜRTLERİ AVATAR'A BENZETİYORUM"

Rudaw'a konuşan Rojin, bağımsız Kürdistan'ın kurulması gerektiğini ifade ederken, Kürt'leri James Cameron'un Avatar filmindeki Avatarlara benzettiğini söyledi.

Rojin, "Yıllardır bir çok Kürt'ün içinde mutlu olacağı, kendi ülkem diyebileceği "Bağımsız Kürdistan" özlemi var. Güneş balçıkla sıvanmaz! Dünya bunun farkında. Aşırı milliyetçi biri değilim ama, yaşadığımız coğrafyada çok kısıtlı imkanlarla medeniyet savaşı verdiğimiz çok açık! Kürtler'in devleti ve kendinilerini sevmeye ihtiyacı var. Sınırın olsun sonra, sınırlar kalksın. Dünyada her halkın bağımsız ülkesi varsa benim neden olmasın? James Cameron'un Avatar filminde hep duadan ve tanrıdan medet umanlar var. Kürtler'i de Avatarlar'a benzetiyorum. Avatar kazanarak bu işi başaracaktır… Buna inanıyorum…" dedi.

PORTRE\ROJİN

Rojava'ın Kamışlo kentinden bir anne ile Mardin'in Nusaybin ilçesinden bir babanın kızı olarak, Adana'da doğdu. Bugüne kadar toplam 6 albüm çıkaran Rojin, 2005 yılında Hürriyet'in "Altın Kelebek" yarışmasında en iyi etnik kadın şarkıcı ödülünü aldı

Müziğin yanısıra 25 tiyatro eserinde başrol ve yan rollerde oynadı.

16 yılda 25 ülkede çeşitli festival ve organizasyonlarda konserler verdi.

Başlattışı sosyal projeler: Van Benim Ben Van'ım Kampanyası, Suruç' taki mültecilere destek, Roboskili ailelerle dayanışma, Ezidi kadınlarına yönelik New life project (Yeni Yaşam Projesi).

Rojin "Bağımsız Kürdistan Kurulmalı" Dedi, Kürtleri Avatar\'a Benzetti

Son Dakika Magazin Rojin 'Bağımsız Kürdistan Kurulmalı' Dedi, Kürtleri Avatar'a Benzetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (141)

  • Türk : haklısın rojin hanım. Allahın izni ve gücüyle inşallah kurulacak. 32 102 Yanıtla
  • . . .: Olacak inşallah. 33 74 Yanıtla
  • Bu yıl : 60 bin kişi polis olmak için başvurdu. Unutmayın ki daha 50 milyon Türk var. 68 18 Yanıtla
  • ZAGROS: KÜRTLER UYANDI, GÜNEŞ DOĞMAK ÜZERE. 22 61 Yanıtla Yuru: Baksennn eteğini yirim senin gullumu 32 8 Etekli: Emekliye bak hele uyanmışlarmış haklısın erkekleriniz uyandığında kadın oldukları anlayıp etek giymeye başladı nasıl uyanırsa artık.. 19 2 DADAŞ: eteklerr foraaa zagrosssss:) 0 1
  • Kurt vatansever: Iyio zaman lazlarda lazistani, cerkezler cerkezistani vb.kursun. turkiye kalmasin.pkk ermeni orgut asalanin devamıdır.amaclari buyuk ermenistani kurmaktir.bu konuda dis devletlerin de destegini almislardir. dagda olenlerde kandirilmis ahmak kurtlerdir. 74 8 Yanıtla kozanoglu: Eğer gerçek bir kurtsen ve bunları söylüyorsun helal olsun senin gibi kurde 12 1
  • Sıra Sana gelecek: Türkiye de nefes alma pislik 54 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement