Roketsan Füze Ailesinin En Küçük Üyesi Yatağan Geliştirme Aşamasında - Son Dakika
Teknoloji

Roketsan Füze Ailesinin En Küçük Üyesi Yatağan Geliştirme Aşamasında

Roketsan Füze Ailesinin En Küçük Üyesi Yatağan Geliştirme Aşamasında

ROKETSAN, füze ailesinin en yeni ve küçük üyesine Yatağan adını verdi.

11.05.2019 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROKETSAN, bir dönem Osmanlı'da kullanılan ve Türk Kılıcı olarak da adlandırılan Yatağan ismini, geliştirilen yerli minyatür füze sistemine verdi. Şu an geliştirme aşamasında olan Yatağan, ROKETSAN füze ürünlerinin en küçükleri arasında yer alıyor. Bu küçük füze sisteminin, meskun mahal harp ortamlarında, güvenlik güçlerine azami üstünlük kazandıracağı düşünülüyor.

<a class='keyword-sd' href='/roketsan/' title='Roketsan'>Roketsan</a> Füze Ailesinin En Küçük Üyesi Yatağan Geliştirme Aşamasında

ROKETSAN, Yatağan Minyatür Füze Sistemi'ni, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) tanıttı. Bu küçük füze sisteminin dezavantajları da bulunuyor. Bu dezavantajlar arasında; güdümsüz olması, menzillerinin kısa kalması, uzak menzildeki hedeflere yüksek saçılım göstermesi yer alıyor.

Bu yeni küçük füze sistemi, yaklaşık bir 1 kg ağırlığında. Dolayısıyla tek bir piyade tarafından mevcut bombaatar silahları ile kullanılabiliyor. Buna ek olarak insansız kara, deniz ve mini insansız hava araçları aracılığıyla da atılabiliyor. Vuruş hassasiyeti yaklaşık bir metre olan Yatağan'ın menzili ise yaklaşık bin metreye ulaşabiliyor.

Hedef işaretleme, kullanıcının isteğine bağlı olarak kullanıcının kendisi, bir yardımcı personel, mini İHA ya da insansız kara, deniz araçları üzerine yerleştirilmiş lazer işaretleyiciler ile yapılabilirken, işaretlenmiş hedefe, minyatür arayıcı başlığı ve minyatür kontrol tahrik sistemi ile yönlenebiliyor. Yatağan'ın 2021 yılında geliştirmesinin tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Roketsan Füze Ailesinin En Küçük Üyesi Yatağan Geliştirme Aşamasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement