Roma'da Ahmet Yesevi Konferansı - Son Dakika
Kültür Sanat

Roma'da Ahmet Yesevi Konferansı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, "Hoca Ahmet Yesevi, Türk dili ve kültürünün anlaşılması için en güzel ve saf Türkçeyi kullanmıştır.

12.07.2017 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, "Hoca Ahmet Yesevi, Türk dili ve kültürünün anlaşılması için en güzel ve saf Türkçeyi kullanmıştır. Bu açıdan eserleri, Türk edebiyatı için çok önemlidir ve eskimemektedir." dedi.

Yıldız, Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği konferansta, Ahmet Yesevi'nin hayatı, öğretileri ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak, tüm insanlığa hitap eden Ahmet Yesevi'nin evrensel felsefesini dünyaya anlatabilmek için girişimlerde bulunduklarını anlatan Yıldız, bu girişimlerinin sonucunda UNESCO'nun 2016-2017 dönemini "Hoca Ahmet Yesevi Yılı" ilan ettiğini söyledi.

Bu çerçevede çeşitli ülkelerde bu önemli şahsiyeti tanıtmak için etkinliklere katıldıklarını anlatan Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi'nin, Türk dili ve kültürünün anlaşılması için en güzel ve saf Türkçeyi kullandığını ifade etti. Yıldız, "Bu açıdan eserleri, Türk edebiyatı için çok önemlidir ve eskimemektedir." dedi.

Enstitü Müdürü Sevim Aktaş da Anadolu halk kültürünü derinden etkileyen Ahmet Yesevi'nin Türk-İslam felsefesinin dünyaya tanıtılmasını sağlayan Mevlana Celaleddin Rumi ve dünyanın birçok ülkesinde bulunan Türk Kültür Merkezlerine adını veren Yunus Emre gibi şahsiyetlerin yetişmesine öncülük ettiğini dile getirdi. Aktaş, bu nedenle etkinliğin Yunus Emre Enstitüsü için daha da anlamlı olduğunu belirtti.

Konferansa, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı ile Türk kültürüne ilgi duyan İtalyan akademisyen ve konuklar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Roma'da Ahmet Yesevi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement