Roma'da Mevlevilik Konferansı ve Tasavvuf Müziği Dinletisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Roma'da Mevlevilik Konferansı ve Tasavvuf Müziği Dinletisi

Yunus Emre Roma Türk Kültür Merkezi'nin etkinliğine çok sayıda İtalyan katıldı.

23.05.2014 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Roma Türk Kültür Merkezi, İtalya'nın başkenti Roma'da Mevlana geleneği konferansı ve tasavvuf müziği dinletisi düzenledi.

Roma'da ocak ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu ülkeye düzenlediği resmi ziyaret sırasında açılan Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta Mevlevilik geleneği ve kurucusu Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı anlatıldı.

Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Mevlana'yı bilge bir kişi olmaya iten hayatının önemli anlarını anlattı. Konferansta Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu da Mevlana'nın felsefesini ve bunu oluştururken hayatı boyunca edindiği tecrübeleri İtalyan dinleyicilere aktardı.

İlgiyle takip edilen konferansın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından merkezin bulunduğu tarihi Lancellotti Sarayı'nın iç avlusunda tasavvuf dinletisi sunuldu.

Etkinliği, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Erkan Aytun, KKTC Roma Temsilcisi Növber Vecihi Ferit ve çok sayıda İtalyan konuk izledi.

Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi Direktörü Sevim Aktaş, Mevlana'nın ve tasavvuf müziğinin tanıtılmasına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Merkez, aynı etkinliği bugün Vatikan'ın ünlü Cancelleria Sarayı'nda düzenleyecek. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Roma'da Mevlevilik Konferansı ve Tasavvuf Müziği Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement