Roma'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek - Son Dakika
Dünya
BBC

Roma'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek

Roma\'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek

Roma'da belediye, personel ve teçhizat eksikliği nedeniyle bakımsız kalan park ve bahçelerin temizlenmesi için koyun ve keçileri görevlendirirken muhalefetten de uygulamaya eleştiriler geldi.

17.05.2018 15:26  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roma belediyesi, personel ve teçhizat eksikliği nedeniyle bakımsız kalan park ve bahçelerin temizlenmesi için koyun ve keçilerin görevlendirilmesi planını açıkladı. Muhalefetten ironik eleştiriler alan bu plana, ziraatçılar derneğinden ise destek geldi.

FACEBOOK ÜZERİNDEN DUYURDULAR

Roma Belediyesi'nin çevre işlerinden sorumlu meclis üyesi Pinuccia Montanari dün Facebook üzerinden yaptığı açıklamada koyun-keçili çim biçme planını duyurdu.

BERLİN'DE DE UYGULANIYOR

Montanari, fikrin Belediye Başkanı Virginia Raggi'den geldiğini söyledi ve "Bu basit, faydalı ve ilginç bir yöntem. Berlin gibi büyük şehirlerde de uygulanıyor" dedi.

DÖRT AYAKLI ÇİM BİÇME MAKİNELERİ

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada, basında ve siyaset dünyasında "dört ayaklı çim biçme makineleri" tartışması başladı.

5 Yıldız Hareketi'nin yönetimindeki Roma belediyesine diğer partilerden ironi dozu yüksek eleştiriler geldi.

"HERKESE BİR KERTENKELE Mİ VERECEKLER?"

Demokratik Parti'nin Lazio bölge başkan yardımcısı Enzo Foschi, Roma'daki çöp sorunu ve buna bağlı olarak kent merkezinde sayıları artan martılara atıfla, "Belediye, martıları çöp toplayıcı olarak kullandıktan sonra şimdi de sıra koyunlara geldi. Yazın evleri basan sivrisineklere karşı ne yapacaklar? Herkese bir kertenkele mi verecekler?" dedi.

Roma'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek

"ÇILGINLIK" MANŞETİ ATILDI

Floransa kentinin belediye başkanı Dario Nardella da esprili bir eleştiri getirerek "Roma belediyesi bu planı uygulamak için çoban da bulmak zorunda kalacak. Bizim kentimizde koyunlu sistem geçmişte kaldı, artık bahçıvanlardan faydalanıyoruz. Koyundansa bahçıvanları tercih ediyoruz" dedi.

İtalya'nın Kardeşleri partisinden belediye meclis üyesi Andrea de Priamo da kent yönetimini, bitki örtüsü, çöp toplama ve sokak temizliği konusunda bir plana sahip olmamakla eleştirdi ve "Durum kaygı verici bir hal aldı" dedi.

Koyun-keçili çim biçme planı bugünkü gazetelerde de büyük yer kaplarken Il Tempo gazetesi bugünkü baskısında haberi manşetten vererek bu planı "çılgınlık" diye tanımladı.

Roma'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek



Gazete, belediyenin park ve bahçeler biriminde personel ve teçhizat eksikliği sıkıntısı yaşandığını belirtti ve bu soruna "doğal çözüm" aranmasını "trajikomik" diye niteledi.

"SEÇMENLER KOYUN"

Sosyal medyada da Roma'nın tarihi park ve bahçelerinde çim biçmek amacıyla hayvanların kullanılması durumunda parkların bu hayvanların dışkısıyla dolacağı ve kene sorununun baş göstereceği kaygıları dile getirildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise 5 Yıldız seçmenini "koyuna" benzeterek "Böylece kendi seçmenlerine iş sağlamış olacaklar" diye yazdı.

Roma'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİNDEN DESTEK GELDİ

Ağırlıkla alay ve eleştiriyle karşılanan plana, tüketici hakları derneğinden ise destek geldi. Coldiretti derneği, Roma'da yetiştirilen 50 bin koyunun bu iş için kullanılmasına yardımcı olabileceklerini açıkladı.

Dernek, bu plan sayesinde gürültülü ve çevreye zararlı gaz salınımına yol açan makinelerin yerine ekolojik bir çözüm getirilmiş olacağını belirtti.

Coldiretti, koyun ve keçilerin dışkılarınınsa doğal gübre işlevi göreceğini vurguladı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Roma'nın Bakımsız Kalan Parklarını Koyunlar ve Keçiler Temizleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • harun: Evet güzel olur türkiyede yapılsa keşke 4 0 Yanıtla Numbia: Bizdekiler ancak oy vermeye gider temizlik yapamazlar. 5 8
  • ***: park nedir ya, bak bir sürü problem çıkarıyor. Yapın mis gibi AVM, vatandaş ferah, ferah dolaşsın, alış veriş yapsın, ekonomi canlansın. Karınca görmemiş nesiller yetişiyormuş ne gam. hayır olsun ne diyelim. 0 0 Yanıtla
  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

BBC

Advertisement