Roma'ya 6 Yıl Sonra İlk Kar Yağdı, Ordu Göreve Çağrıldı - Son Dakika
Dünya
BBC

Roma'ya 6 Yıl Sonra İlk Kar Yağdı, Ordu Göreve Çağrıldı

İtalya'nın başkenti Roma'ya 2012'den bu yana ilk kez kar yağdı.

26.02.2018 15:26  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın başkenti Roma'ya 2012'den bu yana ilk kez kar yağdı. Okulların tatil edildiği kentte ulaşımda aksaklıklar yaşanırken yolları temizlemek için ordu göreve çağrıldı.

"Buran" isimli soğuk hava dalgası, İtalya'nın büyük kısmına kar yağışı getirdi. Başkent Roma'da sabaha karşı etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde kentin beyaz bir örtü altında kalmasına yol açtı.

6 yıldır ilk kez kentte kar gören Romalılar sokaklara dökülerek fotoğraf makinelerine sarıldı.

Roma belediyesi bugün okulları tatil etti. Roma'nın alışık olmadığı kar yağışı nedeniyle tren ve otobüs seferlerinde aksamalar yaşandığı, bazı yolların da ağaçlardan düşen dallar nedeniyle kapandığı belirtiliyor. Hava ulaşımında ise ufak çaplı gecikmeler olabileceği uyarısı yapıldı.

Roma Belediyesi, kent sakinlerine gerekli olmadıkça toplu ulaşım araçlarını kullanmamaları çağrısı yaptı.

Roma'ya 6 Yıl Sonra İlk Kar Yağdı, <a class='keyword-sd' href='/ordu/' title='Ordu'>Ordu</a> Göreve Çağrıldı



Roma sokaklarını kardan temizlemek ve olası kazaları önlemek için ordu göreve çağrıldı.

Sokaklarda yaşayan evsizler de belediye ve Katolik Kilisesi'ne bağlı vakıflar tarafından kapalı mekanlara taşınıyor.

Öte yandan Roma için böyle sıradışı bir günde belediye başkanının kentte olmaması polemiklere yol açtı. 5 Yıldız Hareketi'nden olan Belediye Başkanı Virginia Raggi, iklim değişikliğiyle ilgili bir kongreye katılmak üzere Meksika'ya gitmişti. Demokratik Parti'den Stefano Pedica, "Raggi, iklimden bahsetmek için Meksika'ya gidiyor fakat Roma'daki otobüslere termik lastik sağlamayı unutuyor. Sonuç mu? Her zamanki gibi kaos!" eleştirisinde bulundu.

Roma\'ya 6 Yıl Sonra İlk Kar Yağdı, Ordu Göreve Çağrıldı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Roma'ya 6 Yıl Sonra İlk Kar Yağdı, Ordu Göreve Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.

  • Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu
    16:47 Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan ve 4 kişinin ölümüne, 9 kişinin yaralanmasına neden olan yangında, binanın camlarından atlayarak kurtulan Türkler, yaşadıkları korku ve paniği anlattı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi ve olayın aydınlatılması istendi.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

BBC

Advertisement