Roman Çocukları Polis Oldu - Son Dakika
Yaşam

Roman Çocukları Polis Oldu

Roman Çocukları Polis Oldu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği "Bir gün sende" projesini gerçekleştirdi.

08.11.2018 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği "Bir gün sende" projesini gerçekleştirdi. Proje kapsamında roman çocuklar polis olma heyecanı yaşadı.

Bandırma'da Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği'nin düzenlediği "Bir gün sende" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 genç polis üniforması giyerek bir kaç saatliğine olsa da polislik mesleğini tanıdı.

Bandırma'nın Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği'ne gelen Bandırma İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Faik Karabaş ve emniyet görevlileri mahalledeki çocuklarla tanıştılar. Turgay Malgir (14), Mertcan Şahin (15) ve Didem Gündiğer (13) bir kaç saatliğine de olsa polis üniformalarını giyerek polislik mesleğini tanımaya çalıştılar.

Demirezen: "İzole edilmiş bir toplumuz ama yavaş yavaş bunu aşıyoruz"

Dernek Başkanı Eyüp Demirezen yaptığı açıklamada, "Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği olarak 'Bir gün sende" diye bir proje başlattık. Roman çocuklarının eğitim olanaklarından yeteri kadar istifade edememesi, çeşitli sosyo ekonomik sorunlardan dolayı meslek seçimlerinde standartların altında, adaptasyon süreçlerini yakalayamamış bir toplum olarak rol modellerinin yok denecek kadar az olduğu meslek seçimlerinde izole bir toplum olduğu için ki bunu yavaş yavaş aşıyoruz. Bandırma Emniyet Müdürlüğü ile birlikte "Bir gün sende polis ol" diye bir proje başlattık. Bugün üç tane gencimizi temsili olarak bir kaç saatliğine de olsa polislik mesleğini, polisin toplumdaki yerini, onlardan beklentilerini deneyim ederek birinci ağızdan öğrenmelerini amaçladık. Umarız bu gençlerimiz gerçekten polis olur ve kötü alışkanlıklar kazanmaz. Bu anlamda Bandırma Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz. Bir kardeşimiz bugün trafik polisi olacak ve trafik işleyişi hakkında neler yapıldığını öğrenecek. Bir arkadaşımız merkezde durup, büroda işlemler nasıl yapılır onu öğrenecek. Diğer kardeşimiz de asayiş, devriye memuru olacak ve mahallelerde kısa bir süre gezecek. Polis amcaları onlara görevlerinin zorluklarını, ayrıntılarını gösterecek" dedi.

Karabaş: " Türkiye'de yaşayan herkes eşit şartlara sahip"

Daha sonra konuşan Bandırma İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Faik Karabaş ise "Bugün polislik mesleğini tanıtmak için buraya geldik. İzole olunmuş bir toplum denildi ama ben onu kabul etmiyorum. Türkiye'de yaşayan herkes eşit şartlara sahip. Öncelikle polis olabilmek için lise ya da üniversite mezunu olmalısınız. Öncelikle üniversite sınavına giriyorsunuz. Belli bir puan aldıktan sonra polislik sınavlarına müracaat ediyorsunuz. Polis Okullarında 2 yıl eğitim gördükten sonra da yetişmiş olarak kadrolara gönderiliyorsunuz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından emniyet görevlileri ve çocuklar toplu fotoğraf çekinip, polis amcalarının kendilerine dağıttıkları kek ve meyve sularını yediler. Daha sonra polis otolarına binen çocuklar Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada çocuklara Emniyet Müdürlüğü'ndeki birimler tanıtıldı. Bandırma Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki MOBESE merkezini de inceleyen çocuklar daha sonra Trafik Denetleme Amirliği'ne götürüldü.

Bir kaç saatliğine polis üniformaları ile polislik mesleğini tanımaya çalışan çocukların gelecekte polis olma istekleri gözlerinde okundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Roman Çocukları Polis Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emma Watson, 'pahalı' bir cinsel tatmin sitesine abone olduğunu açıkladı
    11:18 Emma Watson, 'pahalı' bir cinsel tatmin sitesine abone olduğunu açıkladı

    Ünlü oyuncu Emma Watson, kadın cinselliğine adanmış pahalı bir abonelik tabanlı web sitesine üye olduğunu açıkladı. Watson, bu siteyi 'değerli' olarak nitelendirdi ve daha uzun süre var olmasını dilemişti. 2014 yılında kurulan web sitesi, kadınların orgazm olmasını sağlamak için eğitici videolar sunuyor. Site, kadın cinselliği çevresindeki tabuları yıkmayı ve kadınların zevk deneyimlerini çevreleyen karmaşıklıklarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

  • İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi
    11:15 İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de bir kişi intihar etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde şahsın yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Güvenlik görevlilerin ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü
    11:14 Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın Yukarıışıklar Mahallesi'nin yıllardır devam eden içme suyu sorununu yeni hat ve depolar yaparak çözdü.

  • Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı
    11:09 Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde çıkan yangın, panik yarattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olayda yaralanan veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler, yangının sebebini araştırmak için çalışmalara başladı.

  • Tekirdağ-Malkara yolu kazasında bir kişi hayatını kaybetti, sürücü firar etti
    11:06 Tekirdağ-Malkara yolu kazasında bir kişi hayatını kaybetti, sürücü firar etti

    Tekirdağ-Malkara kara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, kazaya karışan sürücü olay yerinden kaçtı. Jandarma, firar eden sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Çankırı'da Ev Yangını: Ev Kullanılmaz Hale Geldi
    11:04 Çankırı'da Ev Yangını: Ev Kullanılmaz Hale Geldi

    Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı Handırı köyünde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda ev kullanılamaz hale gelirken, can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Akyazı'da tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:02 Akyazı'da tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran yaşlı adam hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürdüğü esnada ayağını çapa makinesine kaptırarak ağır yaralanan 75 yaşındaki Tacettin Başkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından yapılan müdahalelere rağmen Başkan kurtarılamadı. Cenazesi ise Akyazı Yongalık Civekdağı Mahallesi Camii'nde düzenlenecek cenaze namazının ardından defnedilecek.

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak kaymaklı ekmek kadayıfı, sucuk ve lokum gibi ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını söndürüldü
    10:50 Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını söndürüldü

    Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.


Advertisement