Roman Kadınlar Türk Halk Müziği Korosu Kurdu - Son Dakika
Güncel

Roman Kadınlar Türk Halk Müziği Korosu Kurdu

Roman Kadınlar Türk Halk Müziği Korosu Kurdu

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde sepet yapıp satarak geçimlerini sağlayan Roman kadınlar, Türk Halk Müziği Korosu kurdu.

22.01.2015 11:40  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde sepet yapıp satarak geçimlerini sağlayan Roman kadınlar, Türk Halk Müziği Korosu kurdu.

Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen 'Müzikle Gelişiyorum, Değişiyorum' projeleri kapsamında 42 Roman kadın müzik eğitimi aldı. 3 ay süren eğitimin ardından Roman kadınların oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, ilk konserleri için Halk Eğitim Merkezi'nde sahneye çıktı.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, SYDV Müdürü Kamuran Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ile davetlilerin izlediği konserlerinde sahneye yöresel kıyafetleri şalvarla çıkan Roman kadınlar, şef Mustafa Altınok yönetiminde Türk Halk Müziği'nden eserler seslendirdi. Roman kadınlar korosu, yorumları kadar çaldıkları müzik aletlerindeki ustalıklarıyla da  ilgi gördü.

2 saat süren konserin ardından projede yer alan kadınlara katılım belgesi, koro şefi Mustafa AltInok'a da teşekkür belgesi verildi.

Proje sayesinde Roman kadınların içindeki sanatçı ruhu dışarı çıkardıklarını kaydeden SYDV Müdürü Zengin, "3 ay eğitim alan kadınlar, müzik aleti çalabilen nota okuyabilen ve akort edebilen bireyler haline geldi. Projeyle kadının daha özgüvenli daha aktif ve daha sosyal bir rol üstlenmesi sağlanması hedeflenmiştir" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Roman Kadınlar Türk Halk Müziği Korosu Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement