Romanlardan Dostluk ve Barış Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Romanlardan Dostluk ve Barış Yürüyüşü

Romanlardan Dostluk ve Barış Yürüyüşü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Roman Festivali başladı.

08.06.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Roman Festivali başladı. Merkez Bankası önünden başlayan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde sonlanan yürüyüşte Romanlar dostluk ve barış mesajı verdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 3. Roman festivali düzenlenen yürüyüş korteji ile başladı. Korteje, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Aksoy, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Dünya Roman Derneği Ortadoğu Temsilcisi Metin Salih Şentürk, Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Hatay DOMDER Başkanı Mustafa Karabulut, Marmara ROMDER Başkanı Serdar Bayraktar, İzmir Roman Dernekleri Federasyonu Abdullah Çıstı, Ankara Roman Gençlik Derneği Başkanı Yücel Tutal, Selanik spor ve Kağıtspor sporcuları ile çok sayıda roman vatandaş katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, farklı kültürlerin Türkiye için zenginlik olduğunu söyledi. Yılda birkaç gün düzenledikleri festivallerle Romanlara yönelik faaliyetlerinin sınırlı olmadığını belirten Yazıcı, "İki yıldır düzenli olarak birlikte projeler üretemeye birlikte yürünmeye devam ediyoruz. Bilgi evleri ile spor kulüpleriyle kentte birlikte beraber yaşamak için projeler üretiyoruz" dedi.

Öte yandan bugün Sekapark'ta çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 16.00'da başlayacak etkinlikte jüri üyeleri Ümmiye ve Ciguli Romanlar Starını Arıyor yarışmasının finalistlerini belirleyecek. Saat 20.00'da Romanların sultanı Ümmiye ve 22.00'da da sevilen sanatçı Cugili konser verecek. Ayrıca Sekapark'ta Roman Mahallesi kurulacak ve Dünden bugüne Romanlar Fotoğraf Sergisi açılacak.

Yarın ise saat 13.30'da Roman STK'ların Kapasitelerinin Artırılması Paneli gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Yılmaz Bingöl'ün yaptığı panele Doç. Dr. Suat Kolukırık, Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erhan Aksoy konuşmacı olarak katılacak. Saat 15.00'da amatör sanatçılar konser verecek. Saat 19.00'da romanlardan oluşan mehter takımı konser verecek. 19.30'da ise 5 bin kişinin katılımıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek. Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı adlı kitabının okunacağı etkinliğe Şenler'in yanı sıra ATV'de yayınlanan Huzur Sokağı dizisinin oyuncuları da katılacak.

Saat 20.00'da ise 2023 Roman Vizyonu Bildirgesi okunacak ve saat 20.30'da da Romanlar Starını Arıyor yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek. Roman Festivali saat 21.00'da Kibariye konseri ile son bulacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Romanlardan Dostluk ve Barış Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement