Romanların Sorunları Çalıştayda Ele Alınacak - Son Dakika
Güncel

Romanların Sorunları Çalıştayda Ele Alınacak

Türkiye Romanlar Konfederasyonu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek "Sürdürülebilir Yaşam Kalitesinin Arttırılması Çalıştayı"nda, Romanların yaşadıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alınacak.

11.03.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Romanlar Konfederasyonu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek "Sürdürülebilir Yaşam Kalitesinin Arttırılması Çalıştayı"nda, Romanların yaşadıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alınacak.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü gerçekleştirilecek çalıştayda Romanların yaşam standartlarının geliştirilmesi, istihdam ve Roman çocuklarının eğitim hayatına entegrasyonu gibi konuların masaya yatırılacağını söyledi.

Çokyaşar, Prof. Dr. Suat Kolukırık, Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yrd. Doç. Dr. Veysel Akın, Roman federasyonları ve çeşitli illerden dernekleri başkanlarının katılacağı çalıştayın hazırlıklarının tamamlandığını, dezavantajlı grupların sorunları ve sürdürülebilir yaşam kalitesinin arttırılması üzerine görüş ile önerilerin burada dile getirileceğini belirtti.

"8 Nisan Dünyada Romanlar Günü"nü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde Roman açılımının başlattığı tarih olan 14 Mart'ta kutladıklarını vurgulayan Çokyaşar, şöyle konuştu:

"Roman açılımının içinin doldurulması anlamında bu tarihi Romanlar Günü olarak kutlamaya karar verdik. İlk Romanlar Günü'nü geçen yıl Çanakkale'de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla kutlamıştık. Cumhurbaşkanımız konuşmasında 'Biz devlet olarak 14 Mart'ta Romanlar Günü'nü kutlamak için mutabık kaldık' demişti. Bizler de bunun devamını ülke genelinde sağlıyoruz."

Çokyaşar, Roman dernek temsilcilerinin kurumsal kapasitelerinin artırılmasına ve Romanlara yönelik geliştirilebilecek projeler hakkında bilgi paylaşımının yapılacağı çalıştayın, özellikle Roman çocuklarının eğitim hayatını sürdürebilmelerine ve istihdam olanaklarına katkıda bulunmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romanların Sorunları Çalıştayda Ele Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement