Romanya Devlet Başkanı Basescu Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Romanya Devlet Başkanı Basescu Türkiye'ye Geliyor

Romanya Devlet Başkanı Basescu Türkiye\'ye Geliyor

Romanya Devlet Başkanı Basescu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 5-6 Şubatta Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

03.02.2014 15:10  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 5-6 Şubat'ta Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Basescu'nun ziyareti, iki ülke arasında son 6 yıl içinde farklı vesilelerle karşılıklı olarak devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen altıncı ziyaret olacak.

Basescu, ziyaretinin ilk gününde gerçekleştireceği resmi temasların ardından 6 Şubat Perşembe günü Ankara'da Türkiye-Romanya Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nin açılışına katılacak. Ayrıca, çeşitli kurumlarda temas ve incelemelerde bulunacak.

Açıklamada, Basescu'nun 2011'deki Türkiye ziyaretinde stratejik ortaklık seviyesine yükseltilen iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli yönlerinin ele alınacağı ziyaretin, Romanya ile ortak gündemde yer alan güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulmasına da vesile olacağı belirtildi.

Ziyaretin, dost ve müttefik Romanya ile çok ileri seviyede bulunan ilişkilerin pekiştirilmesine katkıda bulunacağı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romanya Devlet Başkanı Basescu Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement