Röportaj | Kaan Kural Play-off Öncesi Fotoğrafı Çekti: "Golden State Şampiyon Olabilir" - Son Dakika
Spor

Röportaj | Kaan Kural Play-off Öncesi Fotoğrafı Çekti: "Golden State Şampiyon Olabilir"

NBA'de normal sezonun sona ermesinin ardından Kaan Kural'ın kapısını çaldık, bizi bekleyen play-off'lar hakkında konuştuk.

17.04.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA'de geride kalan normal sezonun ardından basketbol dünyasının sevilen ismi Kaan Kural, Eurosport.com Türkiye editörü Mert Sarıbaş'ın sorularını yanıtladı.

Geride kalan normal sezonda performansıyla seni hayal kırıklığına uğratan takım/oyuncu/koç?

Takım: Takım olarak Oklahoma City Thunder denebilir ama beni çok da hayal kırıklığına uğratmadı açıkcası. New York Knicks diyebilirim buna. Tamam sistemlerinin demode olduğunu biliyorduk ama bu kadar da olmaz, ligin en kötü takımı da değilsin sonuçta.

Koç: Koç olarak beni hayal kırıklığına uğratan isim David Blatt oldu. Ondan beklentilerim yüksek olduğu için olabilir bu. Anlayabiliyorum aslında onu, LeBron gibi Irving gibi iletişim kurması çok kolay olmayan oyuncular ile kendi prensiplerini uygulaması çok kolay olmayacaktı. Ama uyum sağlayacağım diye kendi doğrularından biraz fazla ödün verdi. Bence Blatt şu anda NBA’in en iyi 3. koçu, Gregg Popovich ve Rick Carlisle’ın ardından. Seneye de NBA’in en iyi koçu olur diyordum, yine olur belki de ama kendi bildiği doğrulardan bu kadar ödün vermemeliydi.

Oyuncu:

Dwight Howard... Belli bir yaştan sonra biraz olgunlaşması gerek. Geçtiğimiz sezon aynı şeyi Harden için de söyleyebilirdik ama Harden özellikle ABD Milli Takımı’ndan sonra büyük bir gelişme gösterdi. Hala çok iyi bir savunmacı diyemeyiz ama sahip olduğu yetenekleri doğru yere kanalize edebilme konusunda, zihinsel gelişme konusunda büyük adımlar attı. Dwight Howard bunları yapamıyor, böyle olmaz biraz büyü be abi...

Peki geride kalan sezonda beklentilerini aşan takım/oyuncu/koç için neler söyleyebilirsin?

Takım:

Açık ara Atlanta Hawks.

Koç: Otomatikman Mike Budenholzer... Çünkü her şey bir tarafa vasatlık kültürü ile yaşayan, NBA’in en “Ya bu kadar yeter” denen takımını zihniyet olarak değiştirdi, ki bu mucizedir.

Oyuncu: Draymond Green diyebilirim. Müthiş bir enerjisi var ve bu bulaşıcı bir enerji. 1’den 4’e kadar her pozisyonu oynayabiliyor ve hiç enerjisi düşmüyor. Kendisini geliştirmek için inanılmaz bir azmi var. Hiç şutör özelliği yokken bir 3 sayı tehdidine dönüşmesi nefis özellikler.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Röportaj | Kaan Kural Play-off Öncesi Fotoğrafı Çekti: 'Golden State Şampiyon Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement