Rotary Kulüpleri Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Rotary Kulüpleri Eğitim Toplantısı

Rotary Kulüpleri Eğitim Toplantısı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Rotary kulüpleri eğitim toplantısı yapıldı.

27.11.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Rotary kulüpleri eğitim toplantısı yapıldı.

UR 2430'uncu Bölge Rotary Kulüpleri Eğitim Toplantısı Manavgat'ta gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya, Alanya, Ankara'dan Rotary kulüplerinin başkanları ve üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan önceki dönem guvernörlerinden Müfit Metin, son yıllarda Rotary kulüplerine olan ilginin azaldığını belirterek, bunun sebeplerinden birinin Rotaryenlikle ilgili olumsuz algıdan kaynaklandığını söyledi.

BU YIL DURUM TERSİNE DÖNDÜ

Toplantıda konuşan Rixos Downtown Antalya Otel Genel Müdürü Hakan Duran, 2014 ve 2015 yıllarının Türk turizmi için 36 milyonluk turist sayısıyla en büyük başarı hikayelerinden biri olduğunu, ancak bu sene durumun tersine döndüğünü söyledi. Bütün hedef pazarlarda 2016 yılı için ekside olduklarını anlatan Duran, "Bütün Avrupa'da yüzde 34- 35'lerde bir kayıp görünüyor. Toplamda da yüzde 32'lik bir kaybımız var. Bu sene Almanya'da ciddi bir kayıp var. 4.5 milyondan 3 milyona düşmüş. İngiltere'de 2 milyondan 1 milyon 400 bine düşmüş. Aslında Avrupa'da çok ciddi kaybın göstergeleri bunlar. Turizm gelirlerimiz 12- 13 milyar dolar seviyelerinde, yüzde 40'larda da bir kayıp içerisinde gidiyoruz" dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ ÇOK GÜÇLÜ

Hem Avrupa hem de Rusya pazarında yaşanan düşüşlere rağmen Türk turizminin, otellerin ve acentelerinin çok dirayetli ve güçlü olduğunu ortaya çıkardığını belirten Duran, "Çok iyi bir direnç gösterildi, çok iyi bir mücadele örneği verildi. Bu sene hepimiz çok korktuk, aslında hala korkumuz geçmiş değil, birçok acente batacak, birçok otelci batacak diye. Antalya 50 küsur senedir turizmden para kazanıyor, anlayamadığım bir dinamik var. Bugün acentelerden paramı 3 veya 6 ay için verilen bir çekle alıyorum, etim sütümü bu çeklerle ödemeye çalışıyorum. Hala batmadan dönmeye çalışan bir ticaret var. Bu anlaşılacak gibi bir şey değil hakikaten" diye konuştu.

Toplantı sonunda Manavgat Rotary Kulübü tarafından alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine verildi. - Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rotary Kulüpleri Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement