Rotary Senfoni Orkestrası Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Rotary Senfoni Orkestrası Konser Verdi

Rotary Senfoni Orkestrası Konser Verdi

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nca kurulan senfoni orkestrası, ilk konserini İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verdi.

02.04.2017 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nca kurulan senfoni orkestrası, ilk konserini İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verdi.

Uluslararası Rotary'nin 112., Rotary Vakfı'nın da 100. kuruluş yıldönümünü kültür sanat etkinliği ile kutlamak isteyen Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nca kurulan senfoni orkestrası, ilk konserini İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verdi. Konserden elde edilen gelir, çocuk felci mücadelesinde kullanılacak. Genç sanatçıları teşvik etmek, onlara sahne deneyimi kazandırmak, çok sesli müziğin gelişimine destek vermek amacıyla kurulan Rotary Senfoni Orkestrası, İzmir'de muhteşem bir konsere imza attı. Yaklaşık bin kişinin izlediği konseri şef Uğur Sayınbatur yönetti. 12 yaşındaki küçük sanatçılar Kaan Turan, Nehir Özzengin ve Derin Zengin'e eşlik eden Rotary Senfoni Orkestrası, genç yeteneklerin, kendilerini Uluslararası müzik camiasında kabul ettiren Tenor Aydın Uştuk, Soprana Ayşe Sener ve Sedat Yüce ile aynı sahneyi paylaşmasını sağladı. Senfoni Orkestrası, İzmir Özel Türk Koleji Çok Sesli Korosu'nun de konuk olduğu konserde, genç bir bestecinin Rotary Vakfı'nın 100. kuruluş yıldönümü anısına bestelediği eseri ilk kez seslendirirken, eser izleyicilerden büyük alkış aldı.

Rotary 24.40 Bölge Federasyon Başkanı İsmail Rodoplu, oluşturulan Senfoni Orkestrası'nın, uzun soluklu bir kültür sanat projesi olmasını ve Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmasını amaçladıklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rotary Senfoni Orkestrası Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement