Rotası Barış ve Kardeşlik Olan Gençler, Pedal Çevirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Rotası Barış ve Kardeşlik Olan Gençler, Pedal Çevirmeye Devam Ediyor

Rotası Barış ve Kardeşlik Olan Gençler, Pedal Çevirmeye Devam Ediyor

‘Güngören’den Balkanlara Gönül Köprüsü’ ekibinin, 27 Haziran Güngören’den başlayan yolculuğu Balkanlar'da devam ediyor.

09.07.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Güngören'den Balkanlara Gönül Köprüsü' ekibinin, 27 Haziran Güngören'den başlayan yolculuğu Balkanlar'da devam ediyor.

Rotasını barışa, sevgiye, dostluğa ve kardeşliğe doğru çeviren 6 genç, bisikletleriyle milletler arası gönül köprüleri inşa etmek, dünyada barış ve dostluk içinde yaşamaktan daha anlamlı bir şey olmadığını herkese anlatmak için çıktıkları anlamlı yolculuğa devam ediyorlar. 27 Haziran'da Güngören Park'ta düzenlenen uğurlama organizasyonuyla Güngören Belediyesi öncüllüğünde Balkanlara doğru bisikletleriyle yola çıkan gençler, barışı ve sporu ön plana çıkararak tüm dünyaya sevgi, dostluk ve hoşgörü mesajı veriyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Balkanlar ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü kurma niteliğindeki bu proje ile 6 genç, geçmişte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmaması ve sporu ön plana çıkararak dünya ve bölge barışı adına önemli bir katkı sunma gayretiyle pedalları çeviriyor. Güngören'den Balkanlara Gönül Köprüleri kurmak için yola çıkan gençler yolculuklarının 11'inci gününde Prizen'e ulaştı. 1 Temmuz'da Plovdiv - Bulgaristan'ı, 2 Temmuz'da Sofya'yı, 3 Temmuz'da Makedonya'yı, 4 Temmuz'da ise Üsküp'ü geçerek yolculuklarını sürdüren gençler, bölge halkı yoğun ilgi ve sevgi gösterileri ile karşılanıyor.

Pedal çevirerek Bulgaristan, Makedonya, Karadağ ve Kosava'yı bir uçtan bir uca geçen bisikletçiler, 11 Temmuz'da Srebrenitsa'ya ulaşacak ve Bosna'da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamının anma etkinliğine (Barış Yürüyüşü) katılacak. Ardından, Güngören'in kardeş şehri olan Goradze'de de Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılacak gençler, 13 gün süren anlamlı yolculuğu tamamlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rotası Barış ve Kardeşlik Olan Gençler, Pedal Çevirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement