Rotterdam İslam Üniversitesinden İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Rotterdam İslam Üniversitesinden İftar Programı

Rotterdam İslam Üniversitesinden İftar Programı

Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan "iftar sofraları kaynaşmaya vesile oluyor." dedi.

01.07.2014 02:19  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da uzun yıllar eğitim veren Rotterdam İslam Üniversitesi'nin (IUR) iftar programına farklı etnik kökenlerden Müslümanlar katıldı.

Üniversitenin Rotterdam'daki merkezinde düzenlenen programa Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Ünver'in yanısıra Fas ve Lübnan büyükelçileriyle aralarında siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de olduğu kalabalık bir grup katıldı.

Rotterdam İslam Üniversitesinin düzenlediği programın farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirten Lahey Büyükelçisi Arslan, iftar sofralarının kaynaşmaya vesile olduğunu söyledi.

IUR'nin Avrupa'da İslam'ın en iyi şekilde tanıtılmasında önemli rol oynadığına işaret eden Arslan, "Hollanda Türk toplumu ve Avrupa'daki Müslümanların geleceği açısından kritik bir işlev gören bu müesseseye başarılar diliyorum. Bugün sınıflarını gezme imkanı da buldum. Ayrıca eğitim politikaları konusunda da daha önce bilgi almıştım sayın rektörden. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rotterdam İslam Üniversitesinden İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement