Rottweiler Cinsi Köpeğin Saldırdığı 2 Yaşındaki Almila Ölümden Döndü - Son Dakika
3.Sayfa

Rottweiler Cinsi Köpeğin Saldırdığı 2 Yaşındaki Almila Ölümden Döndü

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde babaanneleri Zeynep Tunca ile sahilde yürüyüşe çıkan 2 yaşındaki Almila ve 7 yaşındaki Mehmet'e Rottweiler cinsi köpek saldırdı. Vücudunun birçok yeri parçalanan Almila ölümden döndü.

25.03.2019 09:22  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde babaanneleri Zeynep Tunca (62) ile sahilde yürüyüşe çıkan Almila Tunca (2) ve Mehmet Yasin Tunca (7) kardeşlere, U.A.'ya ait Rottweiler cinsi 'Dark' adlı köpek saldırdı.

Mehmet Yasin köpeğin saldırısında kolundan yaralanırken, Almila'nın başı ve vücudunun birçok yeri parçalandı. Şok yaşayan babaanne Zeynep Tunca, torununun öldüğünü zannettiğini belirterek, "Sahibini uyardım. 'Bir şey yapmaz' dedi. Büyük torunuma saldırdı kolunu ısırdı. Sopayla köpeğe vurdum bıraktı ve daha sonra küçük torunuma saldırmaya başladı. Her tarafını ısırmaya başladı. Durduramadım. Sahibi müdahale etmedi. Son bir çabayla torunumu köpekten kurtardım. Kucağıma aldım ve oradan kaçırdım" dedi. Baba Ahmet Tunca (37) ise "Benim çocuğumu bu hale getiren köpeğin sahibi hala elini kolunu sallayıp gezebiliyor. Bir an evvel ceza almasını istiyorum. Olayla ilgili tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

Rottweiler Cinsi Köpeğin Saldırdığı 2 Yaşındaki Almila Ölümden Döndü

MİNİK ALMİNA'NIN BAŞINI VE VÜCUDUNU ISIRDI

Yumurtalık ilçesi Haylazlı Mahallesi'nde 10 Mart günü torunlarıyla sahile dolaşmaya giden Zeynep Tunca'nın karşısına iddiaya göre, Rottweiler cinsi 'Dark' adlı köpeğini gezdiren U.A. ve bir arkadaşı çıktı. Köpek ilk olarak Tunca'nın torunlarından Mehmet Yasin Tunca'ya saldırıp, kolundan yaraladı. Köpeğin sahibi U.A., bir daha saldırmayacağını söylemesine rağmen, hayvan bu kez Almila Zeynep Tunca'ya saldırdı. Köpek, başını ve vücudunun çeşitli yerlerini ısırdığı küçük kızın birçok yerini parçalayarak, ağır yaraladı.

"TORUNUM ÖLDÜ SANDIM"

Olayın ardından yaşanan dehşet anlarını anlatan babaanne Zeynep Tunca, şoka girdiğini ve torununun öldüğünü zannettiğini belirtti. Torunlarının saldırı öncesi denize taş atmak istedilerini aktaran Tunca, "Hiç bilemedim. Aniden bir köpek saldırdı. İlk etapta bir şey olmadı. Sahibini uyardım. 'Bir şey yapmaz' dedi. Sonra büyük torunuma saldırdı, kolunu ısırdı. Sopayla köpeğe vurdum bıraktı ve daha sonra küçük torunuma saldırmaya başladı. Her tarafını ısırmaya başladı, durduramadım. Her tarafım kan içindeydi. Elimi köpeğin ağzına soktum. Sahibi de oradaydı ama yeterli müdahaleyi yapmadı. En sonunda dedim ki 'Torumun öldü, kafası koptu' diye düşündüm. Son bir çabayla torunumun ceketinin düğmelerini koparttım. Köpekten onu kurtardım. O anda ben torunumu kucağıma aldım ve oradan kaçırdım. Komşularım yardım ettiler ve bizi hastaneye götürdüler" diye konuştu. Olay sonrası uyuyamadığını söyleyen babaanne Tunca, torunu ölmediği için şükrettiklerini dile getirdi.

Rottweiler Cinsi Köpeğin Saldırdığı 2 Yaşındaki Almila Ölümden Döndü

"KIZIM PARAMPARÇAYDI"

Olayın yaşandığı gün Yumurtalık dışında olduğunu belirten baba Ahmet Tunca ise telefon gelir gelmez hastaneye gittiğini ve gördüğü manzara üzerine yıkıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Babam aradı. 'Çocuklarına köpek saldırdı' dedi. Çok korktum. Oğlum sadece kolundan yaralanmıştı. Ama kızımın her yeri paramparçaydı. Başı, omzu paramparçaydı. İçindeki etler görünüyordu. Yani bu kadar kötü yaralanmasına rağmen benim çocuğuma yardım etmeyip kaçan insan hala elini kolunu sallayıp köpeğiyle gezebiliyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bir an evvel sorumluların ceza almasını istiyorum. Olayla ilgili tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz. Kızım fiziki açıdan çok şükür toparlanmaya başladı. Ama 5 dakikadan fazla uyuyamıyor. Yalnız kalamıyorum. Herhangi bir ses duyduğunda çok korkuyor ve ağlıyor. Tanımadığı biri yanına yaklaştığı zaman bağırmaya başlıyor. Doğru düzgün bir şey yemiyor." Ahmet Tunca, "Köpeğin sahibi farklı kişiler aracılığıyla bize mesaj iletmeye çalıştı. Şikayetimizden vazgeçmemizi istediler. Bunu yapıcı bir tavırla da yapmadılar. Kızım benim canım ciğerim. Acımızı hafifletecek bir şey yok. Kızıma yardımcı olmak yerine olayın üstünü kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yalan ifadelerle hukuku yanıltmaya kalkıyorlar; 'Biz böyle bir köpek görmedik' diyorlar. Komşuları köpeğin onların olduğunu doğruladı" diye konuştu.

Savcılığın olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

Rottweiler Cinsi Köpeğin Saldırdığı 2 Yaşındaki Almila Ölümden Döndü
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Rottweiler Cinsi Köpeğin Saldırdığı 2 Yaşındaki Almila Ölümden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • jkfhdskjv: Hayvan karakter itibari ile saldırgan ise uyutulması gerekiyor diye düşünüyorum. Her gün bir çocuğu parçalayışını izlemek saçma. Daha 2 gün önce eşimin yiğenine 5 köpek saldırdı. Resmen öldürmek için saldırmışlar. çocuk delik deşik olmuş durumda... önlemler alınmalı. olaya duygusal yaklaşmaya gerek yok. saldıran zarar veren hayvan, haşere ıslah olmuyorsa yok edilir usulunce... 12 2 Yanıtla
  • halk: annesine babasına bakmayan kopek besleyen tiplere duyrulur hayvan sever olmak başka hayvan olmak başka! 14 0 Yanıtla
  • Yeter be: Köpeği olan köpeğini bağlasın .yada koynuna Alsın yatırsın bu nedir insan canından daha kıymetli hiçbirşey yoktur .ha hayvanları seveceğiz eziyet etmemeliyiz onlarında bir can taşıdığını bilmeliyiz ama herşeyin yeri başka .şımarıklığa gerek Yok ... 10 0 Yanıtla
  • Adalet: Çok üzücü olay. Hayvan sahibi nin kabahati. 9 0 Yanıtla
  • Ant07: Bakıcıları tarafından beslenen köpekler sokağa çıkarıldıkları zaman mutlaka ağız kısımları (bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi) kapatılan aparatlarla çıkılmasına izin verilmelidir. Sokak ta ağzı kapalı olarak dolaştırılmalıdır. 9 0 Yanıtla
  • Xxx: Benim evladima saldiracak bu it o itinde sahibininde Allaha yemin olsun orda 2 sinin de kellesini govdesinden ayirim en ayar oldugum haberlerden 5 0 Yanıtla Vay arkadas: Büyük konusma gardas, baksana babasnnesi ordaymis, yasli kadin nereye kadar gücü yetecek, belki adam olsaydi farkli olurdu ama bilemesin. Allah korumus elhamdülillah. Böyle insanlarada hayvan emanet edilmemeli baksana daha hayvana kendi bile sahip cikamiyor söz geciremiyor 0 0
  • IM: BU HAYVANI BESLE YENİ HALKA BIRAKIN CEZASINI KESİN ZATEN BU TİP KÖPEKLERİ NERDE UGURSUZTİP VAR ONLARBESLİYOR. HANİ LAN YASAKTIR BU İLERİ BESLEMEK VAY BEEE NE GÜNLERE KALDIK.DAHA KAÇ KİŞİYİ PARCALİYACAK ONDAN SONRA YASALAR HAREKETE GEÇECEK YAZIKLAR OLSUN. 1 0 Yanıtla
  • YASİN: BU KÖPEĞİN TEHLİKELİ BİR CİNS OLDUĞUNU BİLMİYORMUSUNUZ . GEÇEN KIRŞEHİRDE BİR ÇOCUĞA PİTBULL TERRİER CİNSİ KÖPEK SALDIRDI. SON ANDA ÇOCUĞU KÖPEKTEN ZAR ZOR KURTARDILAR . BURDAN KÖPEK SAHİBİNE SESLENİYORUM!!! KÖPEĞİN AĞZINA AĞIZLIK ALAMIYORMUSUN KÖPEĞİN ROTWELERİN TEHLİKELİ OLDUĞUNU BİLMİYOMUSUN 0 0 Yanıtla
  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.


Advertisement