Royal Halı, Ebru Halı ile Domotex Fuarının Yıldızı Oldu - Son Dakika
Yerel

Royal Halı, Ebru Halı ile Domotex Fuarının Yıldızı Oldu

Royal Halı, Ebru Halı ile Domotex Fuarının Yıldızı Oldu

Royal Halı & Pierre Cardin Halı 14 -17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde gerçekleştirilen Dünya Halı ve Zemin Ürünleri Fuarı DOMOTEX'e katıldı.

22.01.2012 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Royal Halı & Pierre Cardin Halı 14 -17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde gerçekleştirilen Dünya Halı ve Zemin Ürünleri Fuarı DOMOTEX'e katıldı. Royal Halı fuarda dünyada bir ilk olan Antibakteriyel ve Ebru Halılarını tanıttı.

Avrupa'da yeni yapılanma sürecinde olan Royal Halı'nın fuarda büyük bir ilgi ile karşılandığını ifade eden Royal Halı & Pierre Cardin Halı İhracat Müdürü Emre Özkaya, "Özellikle Ebru Halı sergimiz çok beğenildi. Standımızda yaptığımız Ebru Halı gösterisi bir anda fuarın gözdesi oldu. Katılımcılar standımıza bizleri yalnız bırakmadılar. Ayrıca katılımcılar birebir kendileri Ebru Halı yaparak kendi oluşturdukları ebru motiflerini halıda görme fırsatı buldular" dedi.

Ebru Halı çalışmasında şirket bünyesinde 5 kişilik bir ekip oluşturulduğunu ifade eden Emre Özkaya, "Akrilik halının sonradan boyanamama gibi bir özelliği vardı.. Biz bunu Ebru Sanatı ile çözdük. Osmanlı döneminden günümüze uzanan Ebru Sanatı'nı halıya dokuyoruz. El emeği ile gerçekleştirilen Ebru Halı parmak izi ile şekillendiriyor" dedi. Fuarda Avrupa'ya yeni açılan Royal Halı'nın katılımcılara sektörde ilk kez karşılaştıkları. Royal Halı'nın yeni ürünlerini görme fırsatı sunduklarını vurgulayan Emre Özkaya, "Özellikle Çin, Hindistan ve Rusya gibi ekonomisi daha güçlü olan ülkelerden yoğun talep aldık. Fuar süresince bir yandan Avrupa'daki yapılanmamızı güçlendirmeye çalışırken, diğer yandan bu üç ülkeden gelen alıcılar ile güçlü bağlantılar kurduk" diye konuştu.

Fuar boyunca özel sergi alanı olan Floor Forum'da Pierre Cardin Halı'nın da şanzelizeserisinin sergilendiğine dikkat çeken Emre Özkaya, "Pierre Cardin Halı'ya eklenen yeni kaliteler 'Şanzelize, Frezya ve Bianco' renkli grupları da oldukça ilgi gördü" dedi.

Royal Halı olarak dünyada bir ilke imza atarak geliştirdikleri antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli '3 Etkili Halı' uygulamasının fuarda çok benimsendiğini ve ilgili ile karşılandığını açıklayan Emre Özkaya, "Royal Halı bu alanda ne kadar doğru bir iş yaptığını fuarda bir kez daha kanıtlamış oldu" şeklinde konuştu.

Emre Özkaya ayrıca, Ebru Halı'nın yurt dışından büyük talep gördüğünü bunun sebebininse hem ürünün kalitesi hem de nadide sanat dalı olan Ebru Sanatına duyulan ilgiden kaynaklandığını belirtti. Royal Halı'nın Ar-Ge çalışmaları neticesinde yakaladığı başarının 2011 yılı sonunda İstanbul Sanayi Odası tarafından ödüllendirildiğini de anımsatan Emre Özkaya, "Sektörü tanıştırdığımız katmadeğerli ürünler sayesinde İSO İnovasyon Jüri Özel Ödülü'nü aldık. Bu ödül, bizlerin bu alandaki iddiamızı ortaya koymuştur" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Royal Halı, Ebru Halı ile Domotex Fuarının Yıldızı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement