Royal Opera House Gösterimi: Les Contes D'hoffman - Son Dakika
Kültür Sanat

Royal Opera House Gösterimi: Les Contes D'hoffman

Royal Opera House Gösterimi: Les Contes D\'hoffman

Zorlu PSM'de Royal Opera House Gösterimleri Yekta Kara Sunumu İleZorlu PSM'nin Royal Opera House gösterimleri kaldığı yerden devam ediyor.

29.12.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorlu PSM'de Royal Opera House Gösterimleri Yekta Kara Sunumu İle

Zorlu PSM'nin Royal Opera House gösterimleri kaldığı yerden devam ediyor. Jacques Offenbach'ın fantastik operası Les Contes D'Hoffman (Hoffman'ın Masalları), 29 Aralık tarihinde Zorlu PSM'de!

Prusyalı yazar Ernst Theodor Amadeus Hoffman'ın Der Sandmann, Rath Krespel ve Das verlorene Spiegelbild adlı üç kısa öyküsünden uyarlanan, ana karakter olarak da Hoffman'ı kullanan opera, ilk defa 10 Şubat 1881'de Opéra-Comique'de sergilendi. Jules Barbier'nin librettosu ve Offenbach'ın besteleriyle büyük beğeni toplayan Les Contes D'Hoffman, 1881 sonuna gelindiğinde 100. performansını yapmıştı.

1887'de Opéra-Comique'de çıkan yangının ardından 1893'te Salle de la Renaissance du Théatre-Lyrique'te sergilenmeye başlayan Les Contes D'Hoffman, 1911'de Opéra-Comique'e döndü ve 2. Dünya Savaşı'na kadar burada kaldı. Paris dışında Cenevre, Hamburg, Budapeşte, New York, Meksika, Viyana, Prag, Antwerp, Berlin, Buenos Aires, St. Petersburg, Barselona ve Londra gibi dünyanın dört bir yanından ülke ve şehirleri gezen opera, üç kere de beyaz perdeye uyarlandı. Hoffmanns Erzählungen adlı Richard Oswald'ın yönettiği sessiz film 1916'da, Michael Powell ve Emeric Pressburger tarafından yönetilen İngiliz yapımı The Tales of Hoffmann 1951'de, Walter Felsenstein ve Georg F. Mielke imzasını taşıyan Hoffmanns Erzählungen ise 1970'te çekildi.

Les Contes D'Hoffman'ın Royal Opera House'da sahnelenecek olan yapımında Hoffman rolü Vittorio Grigolo tarafından üstlenilirken Thomas Hampson, Sonya Yoncheva, Christine Rice ve Sofia Fomina'dan oluşan başarılı oyuncu kadrosu ikiliye eşlik ediyor. William Dudley'nin set tasarımı ve Maria Björnson'un kostümleri Hoffman'ın eşsiz bir yaratıcılıkla kurguladığı dünyayı somutlaştırırken Midnight Cowboy ve Sunday Bloody Sunday gibi filmlerle tanınan deneyimli yönetmen John Schlesinger'ın rejisi bütün bu ögeleri ustalıkla bir araya getiriyor.

Jacques Offenbach'ın dünyaca ünlü operası Les Contes D'Hoffman'ın Royal Opera House'ta 1980'den beri sahnelenen yapımı, 29 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek yayınla Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor!

Jacques Offenbach

Vittorio Grigòlo/ Thomas Hampson/ Sofia Fomina/ Christine Rice/ Sonya Yoncheva

Şef: Evelino Pidò/ Sahneye Koyan: John Schlesinger

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Royal Opera House Gösterimi: Les Contes D'hoffman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement