Royal Opera House Gösterimi: Norma - Son Dakika
Kültür Sanat

Royal Opera House Gösterimi: Norma

Royal Opera House Gösterimi: Norma

Zorlu PSM'de Royal Opera House Gösterimleri Yekta Kara Sunumu İleDünyaca ünlü opera ve balelerin Royal Opera House prodüksiyonları, özel gösterimlerle Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor!

23.11.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorlu PSM'de Royal Opera House Gösterimleri Yekta Kara Sunumu İle

Dünyaca ünlü opera ve balelerin Royal Opera House prodüksiyonları, özel gösterimlerle Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor! Sezon boyunca devam edecek olan gösterimler Royal Opera House prodüksiyonlarını #studio'ya getirirken dünyaca ünlü isimleri izleme şansı bulacak, Royal Opera House'un en iyi koltuklarının size ayrıldığı hissini yaşayacaksınız.

#studio'nun sıcak atmosferinde sizlerle buluşacak gösterimler, Royal Opera House'taki performansların hemen ardından sınırlı bir süre içinde gerçekleştirilecek. Opera gösterimlerinden önce uzun yıllar Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü ve Uluslararası İstanbul Opera Festivali Sanat Yönetmeni görevlerini sürdürmüş olan Türk operasının duayen ismi Prof. Dr. Yekta Kara'yla bir sohbet ve değerlendirme yapılacak, performansların öncesinde ve aralarında ise röportajlar ve sahne arkası görüntüler gösterimlere renk katacak.

Zorlu PSM'nin Royal Opera House gösterimleri bir klasik ile başlıyor. Vincenzo Bellini'nin lirik operası Norma'nın Royal Opera House performansı, 23 Kasım tarihinde Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor!

Dünyanın en önemli gösteri sanatları topluluğu La Fura dels Baus'dan Alex Olle'nin yepyeni bir anlayış ve çağdaş bir yaklaşımla sahneye koyduğu, ünlü İtalyan besteci Vincenzo Bellini'nin başyapıtı Norma, bu sezon Londra'da, Kraliyet Operası (Royal Opera House)'nın sunduğu ilk yeni yapım. En son 1987 yılında burada sahnelenmiş olan eser, yaklaşık 30 yıllık bir aradan sonra Royal Opera House'da seyircisi ile buluşuyor.

Bel canto geleneğinin en önemli temsilcisi Bellini'nin bu ölümsüz eserinde başrolü bugüne kadar dünyanın en büyük sahnelerinde, başta Maria Callas ve Leyla Gencer olmak üzere en seçkin sopranolar oynayıp, özellikle de, zihinlerden silinmeyen 'Casta Diva' aryası yorumlarıyla opera tarihinin unutulmazları arasına girdiler. Ustaların ardından bu kez 35 yaşındaki Bulgar soprano Sonya Yentcheva inanılmaz bir başarıya imza atıyor, son yıllarda kazandığı çarpıcı ünün haklılığını kanıtlıyor.

Norma, günümüzün en önemli opera şeflerinden Antonio Pappano'nun yönetiminde yıldız solistlerin yanısıra Kraliyet Operası orkestra ve korosunun bir şölene dönüşen üstün yorumu ile bu sezonun en üst seviyedeki prodüksiyonu kabul ediliyor. Çarpıcı dekorları, görkemli sahneleri ile seyirciyi büyüleyen, 'sansasyonel' olarak tanımlanan bu yeni Norma gösterisi, opera sanatının daha büyük oranda genç kuşaklarla buluşma çabasını da destekliyor.

Aşk ve onur, iç savaşın yıkımı, bireyin kişisel tutkularıyla toplumun beklentileri arasındaki ikilemi gibi konuları ele alan Bellini'nin bu operası, adını aldığı baş karakter üzerinden Galya işgaline, Keltler ile Romalılar arasındaki mücadeleye ışık tutuyor. Katalan topluluk La Fura dels Baus yorumunda ise Engizisyon'dan Klu Klux Klan'a uzanan geniş bir yelpaze var.

Uzun yıllardır yurt içinde ve yurt dışında sahneye koyduğu operalarla, başarılı prodüksiyonlarla yankı uyandıran ünlü yönetmen Yekta Kara'nın gösterim öncesi yapacağı, oyuna, sanatçılara ve yoruma ilişkin sunum ile daha da renklenecek olan Norma, ingilizce ve türkçe altyazı ile izlenebilecek.

Vincenzo Bellini'nin klasik operası Norma'nın Royal Opera House performansı, 23 Kasım tarihinde Zorlu PSM'de yayınlanacak!

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Royal Opera House Gösterimi: Norma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement