RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu: Tartışmalar Bizi Üzüyor - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu: Tartışmalar Bizi Üzüyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Fendoğlu, "RTÜK Türkiye'nin en demokratik kurumlarından biridir" dedi.

20.01.2014 16:00  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Diyarbakır'da seçim dönemi ve medya bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

RTÜK'ün HSYK yerine bir model olması tartışmalarının içerisinde olmadıklarını belirterek Fendoğlu, tartışmalarda kurumun rencide edildiğini öne sürdü. RTÜK'ün prestijini zayıflatacak konuşmaların kendilerini üzdüğünü kaydeden Fendoğlu, "RTÜK'ün, HSYK yerine bir model olması tartışmalarının içerisinde değiliz. Bizim bir isteğimiz var, Türkiye'de kurumların rencide edilmemesi gerekiyor. Uluslararası itibari olan bir kurumuz. Ama Türkiye'de siyasi tartışmaların arasında bir kurumuz. Şahsen bunu anlamakta zorlanıyorum ben. RTÜK'ün 9 üyesi var. Hepsi de Meclis Genel Kurulu tarafından seçiliyor, uyum içinde çalışıyoruz. RTÜK Türkiye'nin en demokratik kurumlarından biridir. Her bir çağdaş ülke kendi kurumlarını yüceltirken, çeşitli konuşmalarla kurumumuzun prestijini zayıflatabilecek konuşmalar bizi üzüyor" dedi.

KÜRTÇE PROPAGANDADA SON KARARI YSK VERECEK

Seçim çalışmaları sırasında Kürtçe propaganda yapılıp yapılmaması ile ilgili bir soru üzerine ise Fendoğlu, "Ben ve bazı arkadaşlarımız bu konuya sıcak bakmamıza rağmen son kararı YSK verecektir. Biz öncesinden YSK'dan görüş almayacağız, kayıtları mütalaalarımız ile birlikte YSK'ya göndereceğiz. Son kararı onlar verecektir" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu: Tartışmalar Bizi Üzüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement