RTÜK Başkanı Dursun: İfade Özgürlüğü, Çağımızın En Temel Konusu - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkanı Dursun: İfade Özgürlüğü, Çağımızın En Temel Konusu

RTÜK Başkanı Dursun: İfade Özgürlüğü, Çağımızın En Temel Konusu

Çanakkale'de, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek '7'nci Gelecek ve İletişim Çalıştayı başladı.

08.05.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek '7'nci Gelecek ve İletişim Çalıştayı başladı. Açılış töreninde konuşan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, ifade özgürlüğü konusunun, çağın en önemli temel konularından birisi olduğunu belirtti.

İçdaş Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Konferans Salonu'ndaki '7'inci Gelecekle İletişim Çalıştayı, açılış töreniyle başladı. Açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, RTÜK'ün Türkiye'de 1994 yılında kurulduğunu hatırlattı. RTÜK'ün önemli hizmetlerinden ve faaliyetlerinden birinin de 'Gelecekle İletişim Çalıştayı' olduğunu belirten Dursun şöyle dedi:

"Bu çalıştay her sene muhtelif şehirlerimizde veya ülkelerde organize edilmektedir. Geçen sene çalıştayı Üsküp ve Kosava'da gerçekleştirmiştik. Bu sene Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olması nedeniyle Çanakkale'de yapmaya karar verdik.  Özellikle burada ele alınan konuların başında ifade özgürlüğü konusu vardı. İade özgünlüğü konusu,çağımızın en önemli temel konularından biri. Hatta bu bölgenin de önemli sorunlarından biri olarak ifade edilebilir. Bu sebeple medya sektörü ve ifade özgürlüğü konusunun bir tema olarak ele alınması önemli olmuştur."

Çalıştayın Çanakkale'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Çınar da şunları kaydetti:

"Çanakkale, dünyanın en güzel coğrafyası ve dünyanın en stratejik noktasında. İçinden İstanbul gibi deniz akan bir şehirdir. İki büyük kıtayı, kültürü birleştiren müstesna bir coğrafyadır. Gelecekle İletişim, geçmişle sağlam bir bağ kurarak, geçmişle sağlıklı bir iletişimi sürdürerek ancak gelecekle de sağlam, sağlıklı bir iletişime etki eder."

Bugün iki, yarın ise bir oturum halinde gerçekleşecek çalıştayda bölgesel işbirliğinin geliştirilmesinde medyanın rolü masaya yatırılacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel RTÜK Başkanı Dursun: İfade Özgürlüğü, Çağımızın En Temel Konusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement