RTÜK'te Başkanlık Seçimi - Son Dakika
Güncel

RTÜK'te Başkanlık Seçimi

RTÜK’te başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ilk iki turunda sonuç çıkmayınca oylama 29 Temmuz’a ertelendi.

22.07.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RTÜK'te başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ilk iki turunda sonuç çıkmayınca oylama 29 Temmuz'a ertelendi. Adaylıktan çekilen Ali Öztunç, "Kan değişimi sağlamak gerekiyor. Bir değişimi yaşatmak gerekiyor. Bir uzlaşı gerekiyor. TBMM seçimlerinde başkanlık seçimlerinde yaşananlar burada da yaşanmasın diye ben üzerime düşeni yaptım ve adaylıktan çekildim" dedi.

RTÜK başkanlığı için iki tur oylama yapıldı. Başkanlık için AK Parti Kontenjanından İlhan Yerlikaya, MHP'den Esat Çıplak ve HDP'den Ersin Öngel yarıştı. CHP kontenjanından üye olan Ali Öztunç ise adaylıktan çekildi. İlk tur oylamada Yerlikaya'ya 4 oy, Çıplak'a 4 oy, Öngöl'e ise 1 oy çıktı. İkinci turda da oylar aynıydı. İlk iki turda da sonuç alınamayınca başkanlık seçimi için yapılacak oylama 29 Temmuz'a ertelendi.

Adaylıktan çekilen Ali Öztunç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öztunç, şunları kaydetti:

"Durum bir uzlaşının olamayacağıydı. Bu uzlaşının olamadığını görünce ben koltuk sevdalısı değilim, koltuk meraklısı değilim. Bir fedakarlık yapmak gerekiyordu. Bu fedakarlığı yapmakta bize düştü. Ben CHP kontenjanını kullanıyorum. Bu durum karşısında ben aday olmadım. Aday olmayarak daha farklı bir sonucun çıkması için arkadaşlarımıza başarılar diledik. Çıkan tablo ortada. Biz bundan sonraki süreci izlemeye, takip etmeye devam edeceğiz. Burada net bir şey var. Burada kan değişiminin yaşanması gerekiyor. Eski hataların yapılmaması gerekiyor. Yepyeni bir yönetimin gelmesi gerekiyor. Bu uğurda bize düşen görev neyse yaptık. Yarın yine yaparız. Burada partiler olarak değerlendirmemek gerekiyor. Çünkü siyasi partiler yarışmıyor o kontenjandan üyeler."

Üçüncü turun yapılmadığını ve çıkacak sonucun önümüzdeki hafta görüleceğini söyleyen Öztunç, "Kan değişimi sağlamak gerekiyor. Bir değişimi yaşatmak gerekiyor. Bir uzlaşı gerekiyor. TBMM seçimlerinde başkanlık seçimlerinde yaşananlar burada da yaşanmasın diye ben üzerime düşeni yaptım ve adaylıktan çekildim. Aday olmadım. Başvurumu yapmadım. Arkadaşlar yarıştılar bu tablo ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel RTÜK'te Başkanlık Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement