RTÜK'ten Can Ataklı'ya 'ayrımcılık' cezası - Son Dakika
Güncel

RTÜK'ten Can Ataklı'ya 'ayrımcılık' cezası

RTÜK\'ten Can Ataklı\'ya \'ayrımcılık\' cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yarışma programında büyük ödülü kazanan genci "başörtülü olduğu için" aradığını iddia eden gazeteci Can Ataklı'nın program yaptığı kanala Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından para cezası verildi.

27.02.2020 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yarışma programında büyük ödülü kazanan genci "başörtülü olduğu için" aradığını iddia eden gazeteci Can Ataklı'nın program yaptığı kanala Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından para cezası verildi.

Toplanan RTÜK, izleme uzmanlarının raporlarını gündemine aldı. Üst Kurul, yasa ihlali yaptığı tespit edilen yayınların raporlarını değerlendirirken, Can Ataklı'nın dosyasını da görüştü. TELE 1 ekranlarında yayınlanan "Gün Başlıyor" programının sunucusu Can Ataklı, bir televizyon kanalındaki bilgi yarışmasında ödül kazanan işitme engelli genç kızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arayıp tebrik etmesini gündemine almıştı. İlgili uzman raporunda, "Zannediyorum Tayyip Erdoğan da türbanlı olması gerekçesiyle olduğunu düşünüyorum arayıp onu kutluyor. Niçin Cumhurbaşkanı kutlar? Tek şeyi var, türbanlı olması herhalde. Yani yarışma kazanmış itirazım yok ama çıkarılmasının tek sebebi var. Türbanlı olması. İnanın bakın başka hiçbir şeyi yok bunun. Çünkü başka konularda yapmıyorlar" diyen Ataklı'nın toplumu sınıflandıran ayrıştırıcı ifadeler kullandığı belirtilerek, 6112 sayılı Yasa'nın 8. maddesine göre cezai işlem yapılması teklifi yer aldı. Üst Kurul, yayın deşifrelerini ayrıntılı olarak inceleyerek, raporu hazırlayan uzmanın kanaatleri doğrultusunda karar aldı. Kanunun "yayın hizmeti ilkeleri" başlığında bulunan maddesinin 'e' fıkrasında yer alan "ırk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez" hükmü gereği TELE 1'e idari para cezası müeyyidesi uygulandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel RTÜK'ten Can Ataklı'ya 'ayrımcılık' cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    01:27 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    AFAD, bugün saat 01.06'da Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 9.97 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

  • Sarıyer'de bıçaklanarak yol kenarına atılan taksicinin cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı
    01:23 Sarıyer'de bıçaklanarak yol kenarına atılan taksicinin cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı

    İstanbul Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen taksicinin cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı. Taksici ve yabancı uyruklu şahıs taksi ücreti konusunda tartışmıştı. Şahıs, Yanıkyürek'i 5 yerinden bıçaklayarak araçtan atıp, araçla birlikte kaçmıştı. İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, can ve mal güvenliği için yetkililerden çözüm talep etti.

  • İstanbul Sarıyer'de Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü
    01:16 İstanbul Sarıyer'de Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü

    İstanbul Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen taksicinin cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı. Taksici ve şahıs arasında çıkan tartışma sonucunda taksici 5 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı, yetkililerden can ve mal güvenliği için önlem alınmasını talep etti.

  • Edirne'de asayiş uygulaması
    01:12 Edirne'de asayiş uygulaması

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde gerçekleştirdiği asayiş uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Uygulamalar kapsamında şüpheli görülen sürücü ve yolculara üst araması yapılırken, araçlarda da arama yapıldı. Alkolü olarak direksiyon başında yakalanan ve aranması bulunan kişilere işlem yapıldı. Uygulama ile huzur ve güven ortamının devamının sağlanması ve suç işleyebilecek kişilerin tespit edilerek önlenmesi amaçlanıyor.

  • Ready or Not Oyununun Kaynak Kodları Çalındı
    01:09 Ready or Not Oyununun Kaynak Kodları Çalındı

    Ready or Not oyununun geliştiricisi VOID Interactive, bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen bir siber saldırı sonucunda kaynak kodlarının çalındığını açıkladı. Fidyeci grup, 4 TB büyüklüğünde ve 2.1 milyon dosyadan oluşan verileri ele geçirdiğini iddia etti. Şirket ise henüz bir açıklama yapmadı.

  • Sony, PC platformunda PlayStation uygulamasını yayınladı
    01:09 Sony, PC platformunda PlayStation uygulamasını yayınladı

    Sony'nin PC platformundaki PlayStation uygulaması, Ghost of Tsushima Director's Cut oyunuyla birlikte kullanıcılara birçok özellik sunuyor. Kullanıcılar artık kupalara, arkadaş listesine, ayarlara ve genel PlayStation profillerine kolayca erişebiliyor. PC üzerinden DualSense PS5 oyun koluyla oynanabilen oyun, yüksek grafik standartlarını da destekliyor. Sony'nin geleceği ve PlayStation oyunlarını bilgisayarda oynama deneyimi hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

  • Realme C65 5G'nin Özellikleri Sızdırıldı
    01:09 Realme C65 5G'nin Özellikleri Sızdırıldı

    Realme, 4G'li C65 modelinden sonra 5G destekli versiyonu olan C65 5G'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızıntılara göre, C65 5G 6,67 inç LCD ekran, 120Hz yenileme hızı, MediaTek Dimensity 6300 yonga seti, 4/6GB RAM, 128GB depolama, 50MP ana kamera, 8MP ön kamera, 5000mAh pil gibi özellikler sunacak. Cihazın fiyatı ve lansman tarihi henüz bilinmiyor.

  • Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu
    01:09 Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu

    Jeep, tasarım ve teknik özellikleriyle yenilenen 2024 model Renegade'i pazara sundu. Yeni Renegade, kompakt boyutlarıyla şehir içi kullanıma uygun olmasının yanı sıra zorlu arazi şartlarında da kullanılabiliyor. Ayrıca, Jeep Renegade e-Hybrid seçeneği de sunuluyor. Renegade e-Hybrid, 1.5 litrelik benzinli motor ve 48 volt kapasiteli elektrikli motorun birleşimiyle 130 HP güç üretebiliyor ve düşük hızlarda tamamen elektrikli bir deneyim sunuyor. Yenilenen modelde iç ve dış tasarıma yapılan dokunuşlar, dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya ekranı gibi özellikler de bulunuyor. Renegade'in fiyatı ise 1 milyon 849 bin TL'den başlıyor.

  • Tartıştığı kişiyi bıçakladı
    01:08 Tartıştığı kişiyi bıçakladı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kişi, tartıştığı şüpheli tarafından bıçaklandı. Olay, Serdar Mahallesi'nde meydana geldi. Şüpheli kaçarken, yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İzmit'te Tartışma Sonucu Bir Kişi Bıçaklandı
    01:05 İzmit'te Tartışma Sonucu Bir Kişi Bıçaklandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir kişiyle tartışan şüpheli tarafından bıçaklanan kişi, hastaneye kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Uygulamalarına Devam Ediyor
    01:05 Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Uygulamalarına Devam Ediyor

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde gerçekleştirdiği asayiş uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ve trafik ekipleri, şehrin dört bir yanı başta olmak üzere kentin kalabalık noktalarında gerçekleştirilen uygulamalarda, durdurulan araçlarda bulunan kişilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Şüpheli görülen sürücü ve yolculara üst araması yapan ekipler, bazı araçların bagajlarında da arama yaptı. Alkolü olarak direksiyon başında yakalanan ve aranması bulunan kişiler hakkında işlem yapıldı. Uygulamayla huzur ve güven ortamının devamının sağlanması ve suç işleyebilecek kişilerin tespit edilerek önlenmesi, aranan kişilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amaçlanıyor.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.


Advertisement