RTÜK'ten eşcinsel ilişkilere yer veren diziye ceza - Son Dakika
Güncel

RTÜK'ten eşcinsel ilişkilere yer veren diziye ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, eşcinsel ilişkilerin yer aldığı Jane The Virgin dizisi nedeniyle Fox Life kanalına en yüksek orandan idari para ve program durdurma cezası verildi.

13.06.2019 12:47  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), eşcinsel ilişkilerin yer aldığı "Jane The Virgin" dizisi nedeniyle Fox Life kanalına en yüksek orandan idari para ve program durdurma cezası verildi. RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Üst Kurulun son toplantısında, Jane The Virgin dizisi "milli ve manevi değerleri hiçe sayması, çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki etmesi" nedeniyle ele alındı.

RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Eş cinsel ilişkilerin ekranlarda görülme sıklığı arttıkça çocuk ve gençlerin bu ilişkileri normalleştirmesine, duyarsızlaşmalarına ve toplumun ahlaki değerlerinin yozlaştığına kanaat getiren Üst Kurul, Fox Life kanalına en yüksek orandan idari para cezası ve program durdurma cezası kesti.

RTÜK'ten eşcinsel ilişkilere yer veren diziye ceza

İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Öte yandan RTÜK, sağlık beyanıyla cinsel performans artırıcı ürün tanıtımı ve satışı yapan Mega Suare kanalına, vatandaşları yanılttığı gerekçesiyle idari para cezası ve 5 kez program durdurma müeyyidesi uyguladı. Ayrıca sahte bitkisel ürünler satan One Bal TV, Farklı TV, World Beauty Channel, Maksim TV, Mega Müzik, Hazan TV ve Berat TV'ye de idari para cezaları verildi.

RTÜK\'ten eşcinsel ilişkilere yer veren diziye ceza
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel RTÜK'ten eşcinsel ilişkilere yer veren diziye ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Zeynep: Böyle yasaklamalarla bir yere varamazsınız. Böyle tercihleri olan insanlar da var bu toplumda ve onlara da saygı duyulmalı.. 9 24 Yanıtla Seren: Ekranlarda görmek istemiyoruz çoluk çocuğumuz var 5 1 Alvin: Yasak ve özgürlük çok ucu açık kavramlar, sizin dediğinizden yola çıkarak pornografik filmleri de yayınlayalım tv lerde öyleyse...Unutmayın ki teşhircilik hapis cezası olan bir suçtur ekranda oluyor olması hiçbir şeyi değiştirmez. 5 1 Aydın bayaaa aydın: Tabı tabı sen cok bılıyosun 3 1 Zeynep: Çocuklar bunları seyrederse eşcinsel olmaz. İçlerinde varsa bunları görmeseler de olurlar.. Bu da toplumun bir gerçeği.. Kabul edilmeli.. Hem internette neler neler var.. Çocukları engelleyemezsiniz gider bir yerlerden herbirşeyi görebilirler.. 0 4
  • meraci83: FOX kanalı ABD ve bağlı şeytanlarının Türk aile yapısına kast için kurulmuş bir kanaldır.Acı olan devletin böyle ahlaksız bir yayın kanalına izin vermesidir. 12 10 Yanıtla
  • Qerrd: Fox israil kanalidir.turk aile yapisini hedef aliyorlar .izin vermeyin bunlara 10 4 Yanıtla
  • Seren: Defolsun 8 3 Yanıtla
  • YUNUS OZAN: BİRÇOK DİZİDE BU KARAR UYGULANMASI LAZIM AİLE TEMELİ BU DİZİLERLE BOZULUYOR 8 3 Yanıtla
  • OBJEKTIF: "HERSEY COK GÜZEL OLACAK" DIYEN VATANDAS NEREDE ACABA, GÖREN VAR MI? 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement