Ruh Sağlığı Merkezindeki Hastalara Müzikli Terapi - Son Dakika
Yaşam

Ruh Sağlığı Merkezindeki Hastalara Müzikli Terapi

Ruh Sağlığı Merkezindeki Hastalara Müzikli Terapi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde hastalara müzikle psikoterapi yapılıyor.

20.09.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde hastalara müzikle psikoterapi yapılıyor.

Kronik ruhsal bozukluğu olan hastalara yönelik düzenli takip ve tedavi yapılan Adıyaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde; el sanatları, resim gibi uğraşı yöntemli tedavilerin yanında müzikle terapi de yapılıyor. Rehabilitasyon ve tedavi yöntemleri içerisinde hastalar en çok müzikle yapılan terapiden hoşlanıyor.

Adıyaman Musiki Cemiyeti Başkanı İrfan Turan udu ile yönetim kurulu üyeleri Çelebi Aslanargun keman, Nurettin Gürsoy ve Mahmut Karadağ ise sesiyle haftada bir gün 2 saat müzikleriyle hastaların terapilerine yardımcı oluyor. Sanatçıların başta sanat müziği olmak üzere çeşitli müzik türlerine hastalar ve merkezin görevlileri de eşlik ediyor.

Toplum Ruh Sağlığı Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Emel Koyuncu Kütük, müzikle terapi yönteminin çok eski yıllarda kullanıldığını ve hastaların müzikle terapi yöntemini çok sevdiğini dile getirdi. Kütük, "Sanat müziği ve diğer müzik türleriyle hastalara psikoterapi yapılıyor. Eskiden müzik, ilaç tedavileri bulunmadığı dönemlerde psikiyatride tedavi yöntemi olarak kullanılıyordu. Bakırköy Ruh Sağlığı Hastanesi'nde su sesi, müzik sesiyle şizofreni hastalarına psikoterapi yapılıyordu. Biz de müzik terapisinin iyileştirici etkisinden faydalanıyoruz. Müzik, hastalarımızın burada en çok sevdiği terapi yöntemlerinden bir tanesidir" dedi.

Adıyaman Musiki Cemiyeti Başkanı Turan ise, müzikleriyle hastaların tedavisine faydalı olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve müziklerinin böyle anlamlı bir işte kullanılmasının çok güzel olduğunu dile getirdi.

Hastalar da müzikle dinlendiklerini ve kendilerine çok iyi geldiğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ruh Sağlığı Merkezindeki Hastalara Müzikli Terapi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement