Ruhani: "Çıkarlarımız Korunursa Nükleer Anlaşmadan Çekilmeyeceğiz" - Son Dakika
Sektörel

Ruhani: "Çıkarlarımız Korunursa Nükleer Anlaşmadan Çekilmeyeceğiz"

Avrupa ülkelerini ziyaret eden ve nükleer uzlaşıdan imzasını çeken ABD'nin yaptırımlarına karşı ekonomik güvence arayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani temaslarının ikinci durağı olan Avusturya'da görüşmeler yaptı.

05.07.2018 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa ülkelerini ziyaret eden ve nükleer uzlaşıdan imzasını çeken ABD'nin yaptırımlarına karşı ekonomik güvence arayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani temaslarının ikinci durağı olan Avusturya'da görüşmeler yaptı. Ruhani 'İran'ın çıkarlarının korunması halinde' anlaşmadan çıkmayacaklarını söyledi.

Ruhani Avrupa turunun ikinci durağı olan Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından askeri törenle karşılandı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile de görüşen Ruhani, Van der Bellen ile yaptığı görüşme sonrası 3 yıl önce P5+1 (Çin, Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD) ülkeleri ile yapılan ancak ABD'nin 2 ay önce imzasını çekmesi sonrası tehlikeye giren nükleer uzlaşı konusunda açıklamalarda bulundu.

Nükleer anlaşmanın diğer tarafları ve İran, anlaşmanın devam etmesi yönünde görüş bildirmişti.

ABD'nin İran'a yönelik yeniden devreye soktuğu yaptırımlara karşı Avrupa'nın İran'la ekonomik işbirliğini arttırmasını uman Ruhani "İran için olanaklı olduğu sürece anlaşmanın tarafı olarak kalmayı sürdüreceğiz, bizim de bu anlaşmadan yararlanmamız şartıyla Ortak Kapsamlı Eylem Planı'ndan (JCPOA) çekilmeyeceğiz" dedi.

Ruhani " ABD haricindeki diğer imzacılar İran'ın çıkarlarını garanti altına alırsa, İran nükleer anlaşmayı ABD olmadan sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Ruhani: 'Çıkarlarımız Korunursa Nükleer Anlaşmadan Çekilmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement