Ruhani'den Zencani Eleştirisi: Ortakları Aydınlatılmadı - Son Dakika
Güncel

Ruhani'den Zencani Eleştirisi: Ortakları Aydınlatılmadı

Ruhani\'den Zencani Eleştirisi: Ortakları Aydınlatılmadı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, milyar dolarlık yolsuzluk suçundan idama mahkum edilen ve Babek Zencani'nin yargı sürecinde ortaklarının deşifre edilmemesini eleştirdi.

28.12.2016 13:11  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, milyar dolarlık yolsuzluk suçundan idama mahküm edilen ve cezası yüksek mahkeme tarafından onanan ünlü milyarder Babek Zencani'nin yargılanmasının tatmin edici şekilde sonlandırılmadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

"HALKIN SORULARI HALA YANITLANMIŞ DEĞİL"

Zencani hakkında yargının verdiği karara saygı duyduğunu söyleyen Ruhani, "Fakat halkın soruları hala yanıtlanmış değil. Halk, paraların nerede olduğunu ve dosyada kimlerin rolü olduğunu soruyor." diye konuştu.

"BİR KİŞİ TEK BAŞINA BUNCA PARAYI YÜRÜTEBİLİR Mİ"

Denetim ve Teftiş konulu toplantıda konuşan Ruhani, "Bir kişi tek başına bunca parayı yürütebilir mi, bu kişi nereye bağlıydı, kimler ona yardım etti, ortakları kimlerdi, ortakları hangi mevkilerdeydi, petrolün yanı sıra yüz milyonlarca dolar nakit para neden bu adama verildi, paralar şu an nerede?" diye sordu.

ÖNCE İSTİHBARATA SEVK EDİLMELİYDİ

Cumhurbaşkanı Ruhani, 'Bu kişi tutuklandıktan sonra doğrudan yargıya sevk edilmeden olayın aydınlığa kavuşması için İstihbarat Teşkilatı'na verilmesini istedim, ancak buna karşı çıkıldı.' dedi.

İDAMA MAHKUM EDİLMİŞTİ

30 Aralık 2013'te tutuklanan Zencani, yolsuzluk ve evrakta sahtecilik yaparak devleti 2,8 milyar dolar dolandırmaktan suçlu bulunarak idama mahküm edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ruhani'den Zencani Eleştirisi: Ortakları Aydınlatılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement