Rum Kesiminde Kundaklanan Denya Camisi'nin Tamiratına Başlandı - Son Dakika
Dünya

Rum Kesiminde Kundaklanan Denya Camisi'nin Tamiratına Başlandı

Rum Kesiminde Kundaklanan Denya Camisi\'nin Tamiratına Başlandı

KKTC Din İşleri Başkanlığı Larnaka Temsilcisi Şakir Alemdar başkanlığında bir heyet, Güney Kıbrıs’ta bulunan ve dün sabah erken saatlerde kundaklanan Denya Camisine giderek incelemelerde bulundu.

22.02.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Din İşleri Başkanlığı Larnaka Temsilcisi Şakir Alemdar başkanlığında bir heyet, Güney Kıbrıs'ta bulunan ve dün sabah erken saatlerde kundaklanan Denya Camisine giderek incelemelerde bulundu. Heyet caminin tamiratına başlandığını bildirdi.

KKTC Din İşeri Başkanı Prof.Dr Talip Atalay, Danya Camisi'ne giden heyetin incelemeleriyle alakalı açıklamada bulundu. Atalay, "İnceleme sonucunda, 21 Şubat 2016 Pazar günü yapılan saldırı nedeniyle caminin çatısının büyük ölçüde yandığı tespit edilmiştir. Heyet, Denya Camisi'nin bu sabah itibarıyla tamiratına başlanıldığını gözlemlemiştir. Başkanlığımızın temsilcisi konuyla ilgili olarak köyün papazı, ileri gelenleri ve köylülerle de görüşmüştür. Görüşülen kişiler olaydan duydukları üzüntüyü temsilcimize iletmişlerdir. Çalışanlarla yapılan görüşmede, Denya Camisi'nin tamiratının iki hafta içerisinde bitirilebileceği belirtilmiştir" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rum Kesiminde Kundaklanan Denya Camisi'nin Tamiratına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement