Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği şehitler için anma programı düzenledi - Son Dakika
Güncel

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği şehitler için anma programı düzenledi

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler ve Balkan Türkleri Yücel şehitleri için anma programı düzenledi.

01.03.2020 13:53  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler ve Balkan Türkleri Yücel şehitleri için anma programı düzenledi.

Fatih Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Adnan Şahinler, törende yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, gazi ve yaralılara da acil şifalar diledi.

Türklük ve vatan için Rumeliler olarak devletin emrinde olduklarını dile getiren Şahinler, "Ülkemiz için ne fedakarlık gerekiyorsa yapmaya hazırız, gerekirse şehit olacak binlerce Rumeliliyiz. Allah bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diledi.

Yücel şehitlerinin zorlu mücadelelerine ve kahramanlıklarına ahde vefa görmek adına Fatih'te onları anmayı son derece anlamlı bulduğunu ifade eden Turan, "İnanıyorum ki bugün Balkanlar'da hala ezan sesleri duyuluyor, Rumelili kardeşlerimiz hala örf ve adetlerini sürdürebiliyorsa, o gün o yiğitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadele ateşini yaktıkları içindir." dedi.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği şehitler için anma programı düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği şehitler için anma programı düzenledi - Son Dakika

  • Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi
    15:53 Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Sezon başlamadan yaşanan turist hareketliliği sezonun iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor. Manavgat'ın iki büyük pazarından biri olan Perşembe Pazarı, sabahın erken saatlerinden itibaren turist akınına uğradı. Side başta olmak üzere Çolaklı, Kumköy, Evrenseki, Gündoğdu, Kızılağaç ve Kızılot'ta bulunan otellerden Perşembe Pazarı'na akın eden turistler esnafın yüzünü güldürürken, turistin bu kadar çok olmasının önümüzdeki günlerde başlayacak olan turizm sezonunun çok iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı
    15:53 İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı

    Çorum'un İskilip ilçesindeki Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, kök boğaz hastalıkları, pas ve septoria hastalıkları ile böcek zararlarına karşı üreticileri tedbir almaları konusunda uyardı. Efe, verim kaybı ve arazi bozulması riskine dikkat çekerek, çiftçilerin arazilerini kontrol etmelerini ve ziraat mühendislerine danışarak gerekli uygulamaları yapmalarını istedi.

  • Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik Parkı hizmete açıldı
    15:51 Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik Parkı hizmete açıldı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, Vali Akkoyun'un incelemeleri sonrasında hizmete açıldı. Parkta yeşil çim alanları, ağaç dikimleri, oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor.

  • Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu
    15:51 Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Atatürk Mahallesi Kızarandere Caddesi Oduncuyolu üstü Aktaş mevkisinde bulunan Z.B'ye ait zeytinlik içindeki bağ evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilerek alevleri söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti
    15:51 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni ziyaret ederek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin karanlık ittifakları ve ihtirasları ortaya çıktı
    15:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin karanlık ittifakları ve ihtirasları ortaya çıktı

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin çeşitli şehirlerde DEM'le karanlık ittifaklar kurduğunu ve ihtiraslarının DEM'in içini hallaç pamuğuna çevirdiğini söyledi.

  • Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı
    15:50 Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla öldüresiye dövülen şahıs ile ilgili gerçek emniyette ortaya çıktı. Şahsın taciz için değil gasp için darp edildiği belirtildi. Şahsın üzerindeki 2 bin TL parayı gasp ettikleri ileri sürüldü.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi
    15:50 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü Diyarbakırlılarla buluşturdu. Etkinliklerde Tazeoğlu şiirlerini seslendirirken, Grup Yürüyüş ise sevilen ezgilerini sundu. Program, plaket takdimleriyle sona erdi.

  • Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    15:49 Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.


Advertisement