Rumlar, Akıncı'nın 'doğalgaz önerisini' reddetti - Son Dakika
Dünya

Rumlar, Akıncı'nın 'doğalgaz önerisini' reddetti

Rumlar, Akıncı\'nın \'doğalgaz önerisini\' reddetti

KIBRIS Rum yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Ada'daki gerilimi azaltalım, doğalgazda ortak komite kuralım" önerisini reddetti.

16.07.2019 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KIBRIS Rum yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Ada'daki gerilimi azaltalım, doğalgazda ortak komite kuralım" önerisini reddetti.

Rum Ulusal Konseyi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hidrokarbonlar konusunda ortak komite kurulmasına dair önerisini ele almak için bu sabah Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında Limasol'da bir araya geldi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Akıncı'nın öneri kabul edilemez olarak değerlendirildi.

Rum Ulusal Konseyi'nin oybirliği ile aldığı karar ile ilgili yapılan açıklamada, "Akıncı'nın önerisi Kıbrıs meselesinin çözümlenmesi ve BM kararları temelinde müzakerelerin yeniden başlaması hedefine yön vermiyor" denildi.

Konseye katılan Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) Genel Başkanı Averof Neofitu, Akıncı'nın çözüm hedefinden uzaklaştığını öne sürererken, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, "Öncelik Kıbrıs sorununun çözümü" dedi.

9 MADDELİK ÖNERİ SUNULDU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın BM aracılığıyla Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis'e ulaştırdığı hidrokarbon konusundaki önerisi 9 maddeden oluşuyor.  Öneride ortak hidrokarbon komitesinin oluşumu, çalışma yöntemleri ve yetkileriyle ilgili temel prensipler, gelir paylaşımı, mevcut lisansların durumu, gelirlerin kullanım öncelikleriyle ilgili ayrıntılar yer alıyor.

Akıncı'nın önerisine Türkiye Dışişleri Bakanlığı da tam destek vermişti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Rumlar, Akıncı'nın 'doğalgaz önerisini' reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin, Xinjiang'da Doğalgaz Boru Hattı Projesine Başladı
    11:19 Çin, Xinjiang'da Doğalgaz Boru Hattı Projesine Başladı

    Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde yer alan Kuqa şehrinde, bir doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan projenin tamamlandığında, dokuz ilçe ve şehri birbirine bağlayacak ve Xinjiang'ın güneyindeki gaz tedarik kapasitesi artacak. Bu proje, Tarim Havzası'nda yaşayan insanların geçim kaynaklarına ve işletmelerin üretim faaliyetlerine destek sağlamayı hedefliyor.

  • Selanik'te Türk toplumunun cami ve mezarlık talepleri
    11:19 Selanik'te Türk toplumunun cami ve mezarlık talepleri

    Yunanistan'ın ikinci ve önemli şehri Selanik'te yaşayan Türk toplumu, cami ve mezarlık gibi dini ihtiyaçlarının karşılanmamasından şikayetçi. Osmanlı dönemine ait camilerin müze olarak kullanılması ve mezarlık eksikliği, Türklerin ibadet ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırıyor. Türk toplumu, kendi seçtikleri imamın bayram namazını kıldırmasını talep ediyor. Ayrıca, Selanik'te Türklerin mezarlığı bulunmaması nedeniyle vefat edenlerin uzak mesafelere götürülüp defnedilmesi sıkıntı yaratıyor.

  • Bilecik'teki minik öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı
    11:16 Bilecik'teki minik öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik Müftülüğüne bağlı Yediler 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Filistin'deki çocuklar için bağışladı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek veren minikler, herkese örnek oldu.

  • Rusya'da yeni saldırı girişimi! Orta Asya kökenli 3 kişi son anda yakalandı
    10:43 Rusya'da yeni saldırı girişimi! Orta Asya kökenli 3 kişi son anda yakalandı

    Moskova'da 139 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının şokunu yaşayan Rusya'da yeni bir saldırı girişimi oldu. Rusya iç istihbarat örgütü tarafından yakalanarak gözaltına alınan 3 kişinin Stavropol'daki kalabalık bir etkinliğe bombalı saldırı düzenlemeyi planladığı öğrenildi.

  • Tokyo'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi
    10:33 Tokyo'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

    Japonya'nın başkenti Tokyo'da, demir yolu ve metro trafiğinin ana bağlantı noktalarından Şincuku'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi. Japon sivil toplum kuruluşları üyeleri ile Müslüman ülkelerin Tokyo'da yaşayan vatandaşları, başkentteki Şincuku İstasyonu'nun önünde bir araya geldi. İstasyon önündeki cadde boyunca kordon oluşturan göstericiler, 'Nehirden denize özgür Filistin', 'Gazze'de soykırımı durdur', 'Ateşkes hemen', 'Terörist İsrail' sloganları attı. Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ordusunun yoğun saldırılarını protesto eden göstericiler, Filistin ve Japonya bayraklarını birlikte taşıdı. Budist ve Hristiyan inancının mensuplarının da katıldığı gösteride 'Japonya halkı Filistin halkıyla beraber' pankartları taşındı.

  • İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı
    10:23 İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

    Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında lastik botta bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, 1'i çocuk toplamda 38 düzensiz göçmeni yakaladı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement