Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

Suriye'de Münbiç'in batısındaki M-4 kara yolu üzerinde, PKK/YPG'li terörsitler ile Rus askerlerinin birlikte sınır devriyesine çıktıkları görüntülendi.

09.01.2019 21:55  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin operasyon hedefinde olan Münbiç'te, PKK/ YPG'li terörsitler ile Rus askeri polisinin birlikte sınır devriyesine çıktıkları haberi verildi. Bölgeden gelen görüntülerde, karayolunun Arimah beldesi çevresinde Rus zırhlı askeri araçlarının bayraklarla donanmış şekilde hareket ettikleri görüldü.

Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

RUS ASKERLERİNDEN SURİYE'DE TERÖRİSTLERLE ORTAK DEVRİYE

NTV'de yer alan habere göre, Suriye'nin Münbiç şehrinde dün devriye görevine başlayan Rus askeri polisinin bugün YPG güçleriyle birlikte ortak devriyeye çıktığı görüntülendi.

DAEŞ ile mücadele kapsamında ABD tarafından desteklenen terör örgütü YPG/PKK, 2016'da Fırat'ın batısına geçerek Münbiç'i kontrolüne almıştı. Ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018'de, Suriye'den askeri birliklerini çekeceklerini açıklamasından sonra şehrin kontrolü Türkiye'nin hedefindeki terör örgütü YPG tarafından Suriye ordusuna devredilmişti.

Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

ÇAVUŞOĞLU: BİZİM İÇİN HEPSİ AYNI

Öte yandan, bugün Suriye ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Çekilmekte ABD'nin bazı zorlukları olduğunu görüyoruz." diyerek Türkiye'nin, Astana formatında birlikte çalışılan Rusya ve İran ile süreci koordine etmek istediğini söyledi. Çavuşoğlu,"Buradan doğacak boşluktan terör örgütleri özellikle faydalanmasın, ne DEAŞ, ne YPG, PKK, bizim için hepsi aynıdır." diye konuştu.

Rus Askeri ile YPG\'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

Son Dakika Güncel Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çankırı'da Ev Yangını: Ev Kullanılmaz Hale Geldi
    11:04 Çankırı'da Ev Yangını: Ev Kullanılmaz Hale Geldi

    Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı Handırı köyünde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda ev kullanılamaz hale gelirken, can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement