Rusya Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin çekildiği Mümbiç'te ilk kez devriye gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Rusya Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin çekildiği Mümbiç'te ilk kez devriye gerçekleştirdi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin çekilmesinin ardından gözlerin çevrildiği Mümbiç'te Rusya Silahlı Kuvvetleri devriye gerçekleştirdi. Silahlı Kuvvetler yetkilisi, TSK ile koordinasyon halinde olduklarını söyledi.

16.10.2019 15:11  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de çekilmesiyle birlikte gözlerin çevrildiği Mümbiç'te Rusya Silahlı Kuvvetleri devriyeye başladı. Silahlı Kuvvetler yetkilisi Safar Safarov, Mümbiç'teki devriye görevine ilişkin, "Bu bizim ilk görevimiz değil; burada 6 ayı aşkın bir süredir çalışıyoruz ve kimseyle sorun yaşamadık" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Mümbiç'ten çekildiğini açıklamasının ardından Rus askerleri bölgede devriye görevine başlamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı Mümbiç bölgesinde Rus askerlerinin Türk Ordusuyla koordinasyon halinde olduğunu duyurdu.

RUS ORDUSU İLK KEZ MÜMBİÇ'TE

Rusya Silahlı Kuvvetleri yetkilisi Safar Safarov, Rus askerlerinin ilk kez Mümbiç'te devriye attığını ifade etti. Devriye görevinin 3 saatten fazla sürdüğünü kaydeden Safarov, "Kendi sorumluluk alanımızı kontrol etmeye devam edeceğiz. Ana görevimiz, herhangi bir taraftan ateş açılması halinde halkın güvenliğini sağlamak. Bu bizim ilk görevimiz değil; burada 6 ayı aşkın bir süredir çalışıyoruz ve kimseyle sorun yaşamadık" dedi.

DEVRİYE NEDİR?

Devriye, bir yerde, genellikle geceleri güvenliği sağlamak için dolaşan polis, jandarma ya da asker topluluğudur.

Rusya Silahlı Kuvvetleri, ABD\'nin çekildiği Mümbiç\'te ilk kez devriye gerçekleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rusya Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin çekildiği Mümbiç'te ilk kez devriye gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement