Rus Büyükelçi Karlov'a suikast davasının görülmesine devam edildi - Son Dakika
Güncel

Rus Büyükelçi Karlov'a suikast davasının görülmesine devam edildi

Rus Büyükelçi Karlov\'a suikast davasının görülmesine devam edildi

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik 19 Aralık 2016'da düzenlenen suikastla ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 7'si tutuklu 28 sanığının yargılanmasına devam edildi.

18.06.2020 13:50  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik 19 Aralık 2016'da düzenlenen suikastla ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 7'si tutuklu 28 sanığının yargılanmasına devam edildi. Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapan sanık Mustafa Timur Özkan, "Suikastın yapıldığı sergiyi 2 Rus mevkidaşımla ben organize ettim. Serginin FETÖ/PDY tarafından suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır" dedi.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Kötüce, Ramazan Yücel, Vehbi Kürşat Akalın, Şahin Sögüt, Ahmet Kılınçarslan, Hayreddin Aydınbaş ve Salih Yılmaz bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Mahkeme, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamalar nedeniyle savunma hazırlayamayan sanıkların bir sonraki celse savunmalarının alınacağı, bu celse avukatı hazır olan sanıklardan isteyen olursa savunma alınacağı bildirildi. Savcının mütalaasında beratları istenen tutuksuz sanıklardan bazıları mütalaaya katıldıklarını söyledi.

'SERGİ İÇİN ÖRGÜTTEN TALİMAT ALDIĞIMIZA DAİR BİR KANIT YOK'Suikastın yapıldığı serginin organizatörü olan tutuksuz sanık Mustafa Timur Özkan, savunmasında hakkında FETÖ/PDY üyeliği suçlaması dahi olmadığını belirterek, "Suikastla alakalandırılmam çok saçma. Suikastı kimin yaptırdığını bilmem; ancak sergiyi kimin yaptırdığını biliyorum. Sergiyi iki Rus mevkidaşım ile ben yaptım. İddia edildiği gibi tutuklu sanıklardan Hayreddin Aydınbaş'la sergiyi düzenlerken irtibatım olmadı. Sergi ile suikast arasında bir bağlantı yoktur. Sergi için örgütten talimat aldığımıza dair bir kanıt yoktur. Yine organizasyonun ertelenmesinin Rusya'daki zirve ile bir ilgisi yoktur. Zira sergi erteleme kararı alındığında bu zirvenin yapılması bile söz konusu değildi. Serginin FETÖ/PDY tarafından suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır. Tarafıma yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum. Beratımı talep ediyorum. 'Konutu terk etmeme' adli kontrol şartının başka bir adli kontrole çevrilmesini talep ediyorum" dedi.Tutuksuz bazı sanıkların da savunmasını alan mahkeme, sanıkların savunma hazırlamak için süre taleplerini kabul ederek duruşmayı erteledi.-MÜTALAADAN-Önceki celse mütalaasını veren savcı, sanıklar Şahin Sögüt, Ramazan Yücel, Ahmet Kılınçarslan, Salih Yılmaz, Hüseyin Kötüce, Vehbi Kürşat Akalın, Hayreddin Aydınbaş ve Mustafa Timur Özkan için 'Anayasal düzeni ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, bu sanıklardan Söğüt, Kılınçarslan, Yılmaz, Aydınbaş ve Özkan hakkında ayrıca, 'terör amacıyla tasarlayarak öldürme' suçundan da birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Savcı, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği 5 sanık için, 3 kişiyi 'terör amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan da 67 yıl 6 ay ve 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' suçundan 3 yıl, birer kez ağırlaştırılmış müebbet talep ettiği sanıklar Yücel, Kötüce ve Akalın'ın ise 'terör amacıyla tasarlayarak öldürme suçuna yardım', 3 kişiyi 'terör amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs etme' ve 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' suçlarından 56 yıl 3'er ay hapse çarptırılmasını talep etmişti.

Savcı, sanıklar Ayşe Söğüt, Hasan Tunç, Kaan Bülbül, Sercan Başer ve Ufuk Gül'ün 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar cezalandırılmasını, sanıklar Doğukan Söylemez, Kadir Şamlı, Oğuzhan Öztürk, Abdulsamet Kekeç, Sefa Kurnaz ve Bilal Dereli'nin ise beraatını talep ederken, aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 9 sanığın dosyalarının ayrılması talep etmişti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Büyükelçi Karlov'a suikast davasının görülmesine devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement