Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika
Politika

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov\'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Terör bir insanlık suçudur.

20.12.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Terör bir insanlık suçudur. Sayın Karlov'un aşağılık bir suikast sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle ailesine, dostumuz Rus halkına başsağlığı diliyorum." dedi.

Çetin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Büyükelçi Karlov'un hedef alınmasıyla, iki ülke arasındaki ilişkinin bozulmasının amaçlandığını belirten Çetin, "Terör bir insanlık suçudur. Sayın Karlov'un aşağılık bir suikast sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle ailesine, dostumuz Rus halkına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Karlov'un, bozulan Türk-Rus ilişkilerini düzeltmek için gayret eden Türk dostu bir diplomat olduğunu kaydeden Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Karlov'un, Türkiye-Rusya ilişkilerinin olumlu bir döneme girmesi, ilişkilerin gelişmesi nedeniyle hedef alındığını düşünüyorum. Bu aşağılık suikastın, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasına neden olmamasını temenni ediyorum. Türkiye ve Rusya 24 Kasım 2015'te bir uçak krizi yaşadı. Sürecin iyi yönetilmemesi nedeniyle, Türkiye ve Rusya zarar gördü. İlişkiler yeniden rayına otururken, şimdi bu karanlık suikast gerçekleşti. Bu olayın en kısa sürede tüm yönleriyle ortaya konması gerekir. 24 Kasım benzeri bir sürecin yaşanmaması için işbirliği ve soğukkanlı bir şekilde olay aydınlatılmalıdır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulması, bu saldırının amacına ulaşması demektir. Buna izin verilmemelidir. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı çıkmak yüreğinde insan sevgisi olan herkesin temel görevidir. Amacı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin her türlü terör eylemini şiddetle kınıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement