Rus istihbaratından Kırım'da "casusluk" operasyonu: 1 gözaltı - Son Dakika
Güncel

Rus istihbaratından Kırım'da "casusluk" operasyonu: 1 gözaltı

- Rus istihbaratından Kırım'da "casusluk" operasyonu: 1 gözaltı Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kırım'da Ukrayna için casusluk yaptığı öne sürülen 1 Rus vatandaşını gözaltına aldı.

22.04.2021 21:02  Güncelleme: 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Rus istihbaratından Kırım'da "casusluk" operasyonu: 1 gözaltı

MOSKOVA - Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kırım'da Ukrayna için casusluk yaptığı öne sürülen 1 Rus vatandaşını gözaltına aldı.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna'nın St. Petersburg Konsolosu Aleksandr Sosonyuk'u gizli bilgileri topladığı gerekçesiyle gözaltına alan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), bugün de Kırım'da Ukrayna için casusluk yaptığı öne sürülen 1 kişiyi gözaltına aldı. FSB tarafından yapılan açıklamada, Kırım'ın Akmescit şehrinde 1 Rus vatandaşının Rus ordusunun Karadeniz filosuna dair gizli verileri topladığı, bu bilgileri Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın istihbarat merkezine göndermeyi hedeflediği belirtildi. İsmi açıklanmayan 1 Rus vatandaşının önce ifadesinin alındığı, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Rus vatandaşının 2 ay sonraki duruşma süresine kadar tutuklu kalacağı ve "vatana ihanet" suçlamasıyla 12 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacağı öğrenildi.

Rus istihbaratından Kırım\'da "casusluk" operasyonu: 1 gözaltı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rus istihbaratından Kırım'da 'casusluk' operasyonu: 1 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement