Rus profesör, tescil edilen koronavirüs aşının tüm kontrolleri yapılmadığı gerekçesiyle görevinden istifa etti - Son Dakika
Dünya

Rus profesör, tescil edilen koronavirüs aşının tüm kontrolleri yapılmadığı gerekçesiyle görevinden istifa etti

Koronavirüse karşı dünyada tescil edilen ilk aşının bulunduğu Rusya'da Sağlık Bakanlığı Etik Komisyonu üyesi Alexander Chucalin, aşının tüm kontrollerinin yapılmadığını söyleyerek istifa etti.

13.08.2020 21:59  Güncelleme: 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını tescillediğini duyurmasında sonra yaşanan yeni gelişme herkesi endişelendirdi. Adı Sputnik V olarak belirlenen aşının tüm kontrollerinin yapılmadığını gerekçe gösteren Rusya Sağlık Bakanlığı Etik Komisyonu üyesi Profesör Alexander Chucalin, istifa ettiğini açıkladı.

HAYIR CEVABINI ALDI

Chucalin açıklamasında, Gamaleya Araştırma Merkezi'nin direktörü Prof. Alexander Gintsburg ve Rus ordusunda albay olarak da görev yapan virolog Prof. Sergey Borisevich'e uluslararası kontrol protokollerinin uygulanıp uygulanmadığını sorduğunu ve hayır cevabını aldığını söyledi.

ETİK İLKE ÇİĞNENDİ

Chuchalin, tıp biliminin en önemli parçası olan "Hiçbir cana zarar vermeme" etik ilkesinin çiğnendiğini söyledi ve meslektaşlarının bu tavırları karşısında büyük üzüntü yaşadığını da vurguladı.

HASTALIĞI DAHA DA GÜÇLENDİRECEK

Rusya'nın aşısına çok ağır bir eleştiri de Sibirya'da bulaşıcı virüslerle çalışan bir laboratuvarın eski başkanı Prof. Alexander Chepurnov'dan geldi. Chepurnov, aşılarda yer alan bazı antikorların virüsü artırarak hastalığı yok etmek yerine daha da güçlenmesine sebep olabileceğini vurguladı.

FİYATI 10 DOLAR OLACAK

Öte yandan Rusya'dan geliştirilen aşının piyasa fiyatıyla ilgili de bilgi de geldi. Rus yetkililere göre aşı için iki dozluk dış pazardaki piyasa fiyatı 10 dolar olacak.

Rus profesör, tescil edilen koronavirüs aşının tüm kontrolleri yapılmadığı gerekçesiyle görevinden istifa etti

Son Dakika Dünya Rus profesör, tescil edilen koronavirüs aşının tüm kontrolleri yapılmadığı gerekçesiyle görevinden istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • HÜSEYİN ÖZPEHLİVAN: Bu konuda iki düşünce, farklı bakış açım var. Ya Rusların başarısını gölgelemek isteyen güçler devrede, yada Ruslar ekonomik çıkarları için atmış olduğu tehlikeli bir adım! Bakalım ilerleyen zamanda kokusu çıkacaktır. 13 0 Yanıtla
  • Deli bekir: Rus prof onurluymuş bizdeki bilim kurulu profları emir almadan açıklama yapamayan akedemik anlayışta arada fark görünüyor 5 4 Yanıtla
  • Eren köy: Ekonomi bitmiş imajı zedelenmiş zorbalıkla adam olunmaz iki yüzlü Rusya 1 8 Yanıtla Deli bekir: Rus ekonomisi nasıl bitmiş adamdan gaz,petrol,saman buğday ve s400 alan sensin ama o bitik bu ne yaman çelişki 7 0
  • İnadina akp: Sayın başkanımız açıklama yapmadan kullanmayın 1 7 Yanıtla Deli bekir: Aferin şampiyon sakin sakin 3 3 yeliz: seçime gitmiyoruz kardeş sakin enerjini seçim gününe sakla sandıklara sahip çık yeter trafolara girmeye çalışan kedilere engel olmayı unutma 0 0 memoli: satılmış çomarlar 0 0
  • kara propoganda: tüm dünyayı kandırmaya çalışıyorlar yuh be, neyse at yalanı inanan çok olur hep çalışır, bizde de bolca var bunlardan. 5 2 Yanıtla
  • Sedat: Hani putinin kizi igne olmustu demkki igneyi baskalari yapmis kizina 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti
    20:19 İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti

    Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Raporda, Gazze'de kadınların yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama
    18:34 Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. İsviçre hükümeti ise Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu ve ürünü yasakladı. Beypazarı Soda ise bu iddiaları reddederek ürünlerinin sağlık standartlarına uygun olduğunu belirtti.


Advertisement