Rus Kültürü Festivali Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Rus Kültürü Festivali Devam Ediyor

Rus Kültürü Festivali Devam Ediyor

Rus Kültürü Festivali, İstanbul'da birbirinden renkli ve ilgi çekici etkinliklerle sürüyor.

17.04.2013 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEYOĞLU'NDA BOL RENKLİ VE MÜZİKLİ RUS PANAYIRI

Türk-Rus Kültür Vakfı önderliğinde Rus ve Türk kültür bakanlıklarının desteğiyle düzenlenen Rus Kültürü Festivali, İstanbul'da birbirinden renkli ve ilgi çekici etkinliklerle sürüyor. 15-21 Nisan tarihlerini kapsayan Rus Kültürü Festivali iki ülke arasındaki kültürel alışverişin gelişmesi için ilk kez yapılıyor. Fotoğraf sergisinden, tiyatro gösterisine; edebiyat defilesinden, Rus panayırına, sinema günlerinden, operaya kadar farklı etkinlikler festival kapsamında yer alıyor.

Rus Kültürü Festivali çerçevesinde Beyoğlu'ndaki İmam Adnan Sokak'ta Rus panayırı düzenlendi. Sokağa kurulan podyumda Rus sanatçılar ve dansçılar şarkılar söyleyip, izleyenlere unutamayacakları gösteri yaptılar. Panayırın açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Yurt Dışındaki Ruslar Dairesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türk Rus Kültür Vakfı Genel Sekreteri Ali Ertuğrul tarafından yapıldı.

İmam Adnan Sokak'ta kurulan panayırda ise Rus kültürüne ait objeler, eşyalar sergileniyor. Matruşkadan bez bebeklere, kalpaklardan birbirinden renkli kıyafetlere kadar farklı eşyalar sergilenip, satılıyor. Panayırda, bazı ürünler uygulamalı olarak yapılıyor. Panayır 21 Nisan'a kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rus Kültürü Festivali Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement