Rus Piyanist Kondratiev Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Rus Piyanist Kondratiev Konser Verdi

Rus Piyanist Kondratiev Konser Verdi

Bodrum'da düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Festivali'nde konser veren Rus piyanist İlya Kondratiev'i sanatseverler ayakta alkışladı.

17.07.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Festivali'nde konser veren Rus piyanist İlya Kondratiev'i sanatseverler ayakta alkışladı.

13'üncü Uluslararası Gümüşlük Festivali'nde Koyunbaba Antik Taş Ocağı'ndaki ana sahnesinde bir önceki gün Türk piyanist Emre Yavuz ile birlikte seyirci önüne çıkan İlya Kondratiev, 16 Temmuz cumartesi akşamı verdiği konserle büyük beğeni topladı. Konser öncesinde açıklama yapan festivalin sanat danışmanı devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ülkede son yaşanan gelişmeler karşısında üzüldüklerini ve sanatın yüzyıllardır insanlığı birleştiren, toplumlar arası kurulacak köprünün en güçlü yapı taşı olduğuna belirterek, "Bizler yeryüzünde yaşanacak her türlü olumsuzluk karşısında sanatın yine de üretilmesine ve paylaşılmasına inanıyoruz. Sanat bir ülkenin yüksek uygarlık düzeyine ulaşması için en gerekli unsurlardan biridir. Tüm bu fikirler ışığında festivalimizi sürdürmenin en doğru karar olduğuna karar verdik" dedi.

İlya Kondratiev, Denizbank ana sponsorluğunda devam eden festivalin Toprak Ev sahnesinde ilk olarak Joseph Haydn'ın 1. Allegro, 2. Adagio ve 3. Finale-Presto adlı bölümleri seslendirdi. Yaklaşık 500 sanatseverin izlediği konserde Rus piyanist, daha sonra Ella Milch Sheriff'ten farklı yapıtlar seslendirdi. Sanatçı, izleyicinin isteği üzerine bir de bis gerçekleştirdi.

Programın sonunda Toprak Ev'i dolduran çok sayıdaki klasik müziksever Kondratiev'i ayakta alkışladı. Sanatçı konser sonrasında CD'lerini imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Piyanist Kondratiev Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement