Rus Turistlere, Festival Havasında Karşılama - Son Dakika
Güncel

Rus Turistlere, Festival Havasında Karşılama

Rus Turistlere, Festival Havasında Karşılama

FRAPORT TAV Antalya Airport ile Rixos Hotels iş birliğiyle tatil için Antalya'ya gelen Rus turistler için 2. Dış Hatlar Terminali'nde, festival havasında karşılama etkinliği yapıldı.

30.04.2019 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FRAPORT TAV Antalya Airport ile Rixos Hotels iş birliğiyle tatil için Antalya'ya gelen Rus turistler için 2. Dış Hatlar Terminali'nde, festival havasında karşılama etkinliği yapıldı. Fraport TAV Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Deniz Varol, yüksek turizm sezonunun bugün itibarıyla açıldığını, 24 saat içinde 35 bin Rus turistin Antalya'ya geleceğini kaydetti.

Antalya'da, Rixos Hotels Grubu ile Fraport TAV Antalya Airport yönetimlerinin iş birliğiyle 2. Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen turist karşılama töreni, festival havasında gerçekleşti. Turistler, Rixos Hotels Grubu ile The Land of Legends'in rengarenk kostümlü animasyon ekiplerinin dans şovlarıyla karşılandı. Yolcu çıkış kapısı önünde müzik ve dans eşliğinde karşılanan turistlere, içecek ikram edildi. Festival alanını andıran manzarayı gören Rus turistler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimileri, müziğin ritmine ayak uydurup, dans ederken, kimileri de animatörlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

6 DAKİKADA 1 UÇAK İNECEK

Fraport TAV Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Deniz Varol, yüksek turizm sezonunun bugün itibarıyla açıldığını, 24 saat içinde 250 uçağın Antalya Havalimanı'na ineceğini söyledi. Bunun da her 6 dakikada 1 uçak anlamına geldiğini belirten Varol, "30 Nisan günü yaklaşık 35 bin Rus yolcu Antalya Havalimanı'ndan giriş yapacak. Yoğun bir 24 saat, diyebiliriz. '747' diye adlandırdığımız büyük gövdeli 2 katlı uçakların da indiğini gördüm. Buna çok sevindim. 2018 bir rekor yılıydı. Antalya Havalimanı olarak 4,5 milyon Rus turisti ağırladık. Biz bunun daha artmasını istiyoruz" diye konuştu.

2018 ile 2019 yılının ilk 3 aylık dönemini kıyasladıklarında yüzde 50'ye varan Rus turist artışı gözlemlediklerini anlatan Varol, "Rus yolcular, Antalya Havalimanı için ana yolcu grubu olarak nitelendirdiğimiz turist grubu. Her adım, her pazarlama, her tanıtım çok önemli. Buradaki etkinlik de bu pazarlama ve tanıtımlara katkı sunuyor. Sezonun bu coşkuyla geçmesini istiyoruz" dedi.

RUS PAZARINDA YÜZDE 12'LİK ARTIŞ

Etkinliğe katılan Rixos Sungate Genel Müdürü Derya Billur ise yılın ilk 3 ayında özellikle Rusya pazarında yüzde 12'lik artış olduğunu söyledi. Bu artışın memnuniyet verici olduğunu belirten Billur, "Bağımsız Ülkeler Topluluğu'nda özellikle Rusya'da bu günden itibaren bayram var. Bu da yüksek sezonumuzu açtığımızı gösteriyor. Burada sadece kendi misafirlerimizi değil Antalya'ya gelen tüm misafirleri karşılıyoruz. Festival havasında karşılama düzenledik" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Turistlere, Festival Havasında Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Silahlı Kavga: 1 Yaralı
    15:06 Kütahya'da Silahlı Kavga: 1 Yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yaralı kişi hastaneye kaldırıldı, diğer şüpheliler ise gözaltına alındı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement